Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

росія хоче легалізувати представників світового криміналітету для війни в Україні 


19.01.2024

Російська окупаційна влада на центральному рівні шукає посібників та контингент і в Центральній Азії, і серед криміналітету в світі, обіцяючи їм землі, будинки, квартири, можливість ведення бізнесу на ТОТ для того, щоб вони брали участь у війні проти України.
Про це під час обговорення в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив представник Центру національного спротиву ССО.
«Одним з методів, наприклад, на сьогодні є можливість  навіть на державному рівні, сьогодні в росії обговорюється, легітимізація кримінальних елементів з різних країн світу у війні проти України. Тобто їм нададуть всі права громадянина росії і легітимізують участь у збройному протистоянні проти України», – зазначив він.
Окупантам навіть попри тиск на населення на ТОТ не вдається виконати поставлених перед виборами завдань кремля
Згідно з даними закритих звітів окупантів, їм наразі не вдається виконати поставлені кремлівською владою завдання щодо проведення президентських виборів на ТОТ.
Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив представник ГУР Андрій Юсов.
«Останні закриті звіти, які передають російські так звані силовики на окупованих територіях у центр, це структури, які відповідають за репресивну політику,  – це незадовільний стан підготовки і невиконання тих завдань, які кремлівський режим ставить перед окупаційними адміністраціями в контексті підготовки до цього фарсу, який вони називають президентськими виборами», – зазначив він.
За словами Андрія Юсова, йдеться, зокрема, про провал паспортизації. 
«Попри шалений тиск, попри репресії, попри те, що під російську паспортизацію буквально заганяють різноманітними інструментами, прямим тиском, прямими репресіями, а також непрямими заходами як от неможливість влаштуватися на роботу, отримати різноманітні довідки, переоформити майно, автомобільний транспорт чи землю. Однак, не дивлячись на всі ці заходи, паспортизації, її рівень не задовольняє і не покриває ті поставлені задачі на всіх тимчасово окупованих територіях», – пояснив він.
Водночас, додав Андрій Юсов, силовики і окупаційні адміністрації звітують про незадоволеність місцевого населення і зростаючі проукраїнські настрої, зокрема на окупованих територіях Півдня України.
Крім того, додав він, загарбники у своїх звітах, фіксують зростання руху опору.
«Також, попри великий контингент окупаційної армії на окупованих територіях, загарбники просять збільшити кількість росгвардії, кількість представників фсб та спецслужб для контролю місцевого населення і звітують на гору, що наявний контингент не може задовольнити (лише росгвардії там понад 35 тисяч, не рахуючи співробітників спецслужб (не може гарантувати проведення так званих виборів, згідно з поставленими задачами і навіть «намалювати» готовий результат. В цілому, попри репресії, попри порушення прав людини, геноцидні практики, ворог досі не може встановити контроль над місцевим населенням і тим більше не може забезпечити його лояльність», – наголосив Андрій Юсов.