Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Сезон відновлюємо нічиєю з «Минаєм»


26.02.2024

УПЛ 2023/24. 18 тур. 25 лютого.
«Дніпро-1» – «Минай» (Ужгород)  1:1 (0:1).
Голи: Ременяк (25), Піхальонок (51, з пенальті).
На перший офіційний матч року, який через повітряну тривогу розпочався із 40-хвилинним запізненням, тренерський штаб дніпрян виставив склад з одним новачком – Очеретьком, який зайняв місце на лівому фланзі атаки, при цьому через пошкодження не зіграли Сваток, Танчик і Горін. Натомість до заявки потрапив Третьяков, котрий повністю відновився після важкої травми якраз до початку другої частини сезону, а от Когут і Лєднєв продовжують тривале лікування.
Дніпряни одразу захопили територіальну перевагу, але вперше потурбувати голкіпера суперника вдалося тільки на 9-й хвилині, коли Гуцуляк потужне приклався до м’яч з ліні карного майданчику, проте Кемкін зреагував на постріл. Невдовзі широка атака спортклубівців закінчилась міцним, але неточним ударом Очеретька. Перший же кутовий у виконанні дніпрян призвів до удару в руки воротарю від Кравця, після  чого у грі настала пауза через чергову тривогу.
Після відновлення зустрічі минайці провели пару атак, які навіть завершили ударами, але вони не несли особливої загрози воротах дніпрян, які одразу виконали пару кутових і знову Кравець відзначився несильним ударом головою у руки голкіперу. За кілька хвилин вже двічі бракує влучності при ударах Гуцуляку і один Адамюку. Натомість суперники зуміли скористатися контратакою і свій момент не змарнували – Ременяк опинився на одинці перед Волинцем і спокійно відкрив рахунок. Відзначимо, що результативна атака гостей розпочалася після досить спірного епізоду, коли на газоні опинився Піхальонок, але арбітр порушення правил там не побачив. А після голу зустріч знову перервали через тривогу.
Після відновлення гри спортклубівцям знову знадобився деякий час, щоб налагодити дії, а тим часом Ременяк завершив свій прохід підступним ударом – Волинець на місці. На 33-й хвилині довга атака дніпрян завершилася ударом головою Адамюка, і тільки поперечина врятувала гостей від голу. Минайці на це відповідають власними контратаками і в одній з них заробляють пенальті, але Волинець блискуче реагує на удар з 11-метврової позначки Корабліна, не даючи суперникам довести перевагу до двох м’ячів. У заключні хвилини першого тайму дніпряни притисли суперника до його воріт, створили пару перспективних моментів, але реалізувати їх не зуміли, а свисток на перерву пролунав у той момент, коли спортклубівці заробили кутовий, але так його і не виконали.
По перерві дніпряни кинулися атакувати і після прострілу свіжого Горбунова, котрий замінив дебютанта Очеретька, захисник «Минаю» в боротьбі з Рубчинським не тільки підштовхує дніпрянина, а і грає рукою у власному карному майданчику, і лише після перегляду ВВА арбітр таки призначає пенальті, який чітко реалізував Піхальонок – 1:1! На 54-й хвилині Горбунов вже міг виводити господарів вперед, але знаходячись перед воротарем пробив йому прямо у руки. Дніпряни продовжують накочувати на ворота суперника атаку за атакою, захисники відбиваються після гострих прострілів Гуцуляка і блокують удари господарів.
На деякий час міць атак дніпрян дещо спала і черговий вспалах пішов вже з виходом Пасіча і Ківінди. Останній в одному випадку непогано зачепився за мяч і зробив скидання Адамюку, але удар у того явно не вийшов. Далі Даніель намагався пробити під час масованої атаки, але удар заблокували, а на 81-й хвилині Піхальонок дістав м’яч на лицевій лінії і зробив пас на Ківінду, але той не зумів переграти воротаря. Після кутового вже блокують удар з близької відстані Горбунова.
З іншого боку і «Минай» мав шанси забити в кінці зустрічі, але в одному випадку був неточний удар головою, а в іншому з ударом Попова впорався Волинець.
Останній шанс вирвати перемогу дніпряни мали вже на шостій компенсованій хвилині матчу після стандарту у виконанні Піхальонка, проте Ківінда і Гуцуляк завадили один одному завдати вирішального удару. У підсумку дуже прикра нічия для дніпрян у грі з аутсайдером  чемпіонату.
ДЖЕРЕЛО: scdnipro1.com.ua