Поточний № 4 (1431)

30.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Учасникам злочинної організації заволоділи мільйонними коштами під приводом інвестування


07.04.2024

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору та чотирьом учасникам злочинної організації за фактами шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах, та створення, керівництва й участі у злочинній організації (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України).
За даними слідства, місцевий «кримінальний авторитет» створив злочинну організацію, до якої залучив керівника відділення банку, директора підприємства та двох знайомих. 
Шляхом обману і зловживання довірою підозрювані пропонували потерпілим інвестувати свої кошти під великі відсотки у виробництво сільськогосподарської техніки аграрним підприємством. 
У подальшому учасники організації привласнювали інвестовані кошти громадян і не виплачували обіцяні відсотки.
Упродовж чотирьох років підозрювані заволоділи щонайменше 28 млн. грн. 
Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України. 
У ході спецоперації проведено 16 санкціонованих обшуків за місцями проживання, офісних приміщень та автомобілів фігурантів на території Дніпропетровської і Кіровоградської областей. 
Вилучено документацію, зброю, набої, елітні автомобілі, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, чорнові записи, печатки, грошові кошти у різній валюті. Вартість вилученого – понад 20 млн. грн. 
Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Вирішується питання про накладення арешту на їхнє майно. 
 Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники УСР в області ДСР Нацполіції України за силової підтримки спецпризначенців КОРД.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину 
і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку 
і встановлено обвинувальним вироком суду.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.