Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Українські аграрії зазнали збитків щонайменше на 40 мільярдів доларів  


17.10.2023

Розмір збитків українських аграріїв через війну, що розв’язала росія на території України, може сягати десятків мільярдів доларів.
Таку думку під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ висловив народний депутат та член Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.
«Якщо порахувати весь розмір збитків аграріїв з початку війни, то на калькуляторі, напевно, цифр не вистачить. Як це навіть порахувати – це складно. Але це мінімум 30-40 мільярдів доларів можливо, це такі припустимі цифри. Але точно, щоб сказати, це навіть важко порахувати: і замінованість сотень тисяч гектарів земель, і знищені склади, і техніка, і врожаї, які мали збиратися, експортуватися, і недоотримані прибутки, і знищення екологічно  земель, багато сотень тисяч гектарів потребуватимуть довгого екологічного відновлення. Важко все порахувати. Дивлячись, як це все буде відновлюватися, потрібні будуть висновки чіткі і тоді можна буде сказати точну цифру. Але, на мій погляд, це не менше 40 мільярдів доларів», – пояснив Дмитро Соломчук