Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Важливо зберігати консолідацію вільного світу й робити все, щоб Україна могла завдавати поразок Росії 


04.02.2024

У зверненні Президента Володимира Зеленського
3 лютого 2024 року наголошено:
«Сьогодні ще один день нашої вдячності, нашої поваги до всіх, хто допомагає державі вистояти, б’ється заради України, перемагає.
Відзначив сьогодні воїнів ГУР державними нагородами. Саме тих хлопців, які забезпечили черговий успіх для України – затоплення російського військового корабля в озері Донузлав у нашому Криму. Ефектний вчинок. Але й ефективний, і надзвичайно корисний: що менше в Чорному морі російського флоту, то більше безпеки і в регіоні, і загалом у світі.
Сьогодні продовжив нашу нову традицію шани до всіх Героїв України. Вручив сертифікати на квартири воїнам, які відзначені орденом «Золота Зірка», та рідним наших Героїв. Іще 30 родин. Воїнів, які боролися проти окупантів і після 14-го року, і в цій війні. Кожна історія кожного Героя заслуговує на те, щоб українці завжди пам’ятали й шанували хоробрість наших воїнів.
Окремо я хочу подякувати зараз усім партнерам України, які підтримували й продовжують підтримувати нашу державу. Триває робота з командами європейських держав щодо посилення України, нових оборонних пакетів, нових безпекових рішень. Цього тижня ми маємо нові рішення про підтримку нашої держави від Німеччини, від Нідерландів. Люксембург приєднався до нашої авіаційної коаліції. Литва – є новий пакет. З міністром закордонних справ Канади обговорили подальшу оборонну співпрацю. Виконуються оборонні контракти, які для нас критично важливі. Є посилення ППО. Пам’ятаємо: війна розпочата Росією на українському фронті, але її мішенню є не тільки наша держава, не тільки наша незалежність. І тому безумовно важливо зберігати максимальну консолідацію вільного світу й робити все можливе та неможливе, щоб Україна могла завдавати поразок Росії. Іншого Москва не розуміє. Продовжуємо працювати з партнерами і щодо нових санкцій проти Росії, і щодо блокування російських схем обходу санкцій. І максимально активно – щодо конфіскації російських активів, які були розосереджені в різних юрисдикціях. Я вдячний усім, хто допомагає нам у роботі щодо конфіскації російських активів».