Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Як передати показання електролічильника онлайн, якщо забули номер особового рахунка


01.12.2023

Щоб передати показання лічильника, не обов’язково мати паперову платіжку під рукою та пам’ятати номер особового рахунка. YASNO створив можливість повідомляти дані онлайн просто за адресою помешкання. 
Щоб сплачувати лише за спожиту електроенергію та не отримувати нарахування по-середньому, важливо своєчасно передавати показання лічильника. Це потрібно робити за два дні до кінця місяця та протягом 3 днів наступного. Кожен клієнт має можливість обрати найбільш зручний для себе спосіб – через Особистий кабінет, чатбот у Viber чи Telegram або за телефоном контакт-центру. Проте для тих, хто не хоче мати справу з авторизацією та введенням особового рахунка, YASNO створив форму передачі показань за адресою. Щоб скористатися нею, потрібно:
на сайті YASNO обрати функцію «Передати показання»;
перейти на вкладку «За адресою»;
обрати регіон, вулицю, номер будинку та квартири;
вказати кількість зон лічильника;
ввести показання;
вказати номер телефону.
Після цього дані будуть передані та враховані оператором системи розподілу при розрахунку обсягу споживання. Для коректного визначення використаних кіловат∙годин важливо повідомляти показання регулярно, навіть якщо якийсь період в помешканні ніхто не проживає.
«Своєчасна передача показань електролічильника – це завжди в інтересах клієнта. Адже в такому разі він може бути впевнений, що отримає рахунок лише за фактичне споживання. У протилежному випадку оператор системи розподілу використає попередні дані та розрахує середньодобове споживання, а отже може бути суттєва похибка. Ми в YASNO створили декілька зручних сервісів для передачі показань, і форма, де потрібно ввести лише адресу, напевно, – одна з найпростіших. Весь процес займе лічені хвилини: просто відкрийте сайт та заповніть декілька полів», – сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.