Поточний № 4 (1431)

27.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Збірна України вийшла на Євро-2024!


27.03.2024

Збірна України здобула вольову перемогу над Ісландією у фінальному матчі плей-оф відбору Євро-2024 з футболу. Матч завершився з рахунком 2:1.
У першій половині першого тайму зустрічі команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку Лунін парирував удар Торстейнссона. Згодом Миколенко не влучно пробивав по воротах суперника. А на 30 хвилині гри Альберт Гудмундссон ошелешив українців - спочатку втік від Малиновського, який впав на газон, а потім вміло обіграв Бражка та сильно пробив по воротах Луніна, який не зумів врятувати свою команду.
Через 9 хвилин підопічні Реброва зрівняли рахунок (Судаков знайшов попереду Циганкова, який в один дотик виконав передачу на Яремчука і останній переправив круглого у сітку воріт), але взяття воріт було скасовано після перегляду VAR, помітивши положення поза грою у Віктора.
У другому таймі матчу збірна України змогла відігратися. Судаков розігнав контратаку, яку вміло завершив Циганков, пробивши майстерним ударом під стійку воріт ісландців - 1:1. 
На 74 хвилині гри Миколенко втратив суперможливість вивести збірну України вперед, не реалізувавши вихід один на один з голкіпером - після передачі Бражка захисник Евертона пробив повз ворота ісландців. Через три хвилини Лунін парирував ще один удар Торстейнссона. А згодом помилкою Забарного не скористався лідер суперника Альберт Гудмундссон, який пробив поруч зі стійкою воріт Луніна. 
На 84 хвилині матчу Судаков виконав передачу на Мудрика і Михайло в один дотик поцілив у нижній кут воріт Вальдімарссона – 2:1. Цей гол приніс путівку українцям на Євро-2024.
 
ЗБІРНА УКРАЇНИ НА ЄВРО-2024 ЗІГРАЄ В ГРУПІ E
Група A
Німеччина
Шотландія
Угорщина
Швейцарія
 
Група B
Іспанія
Хорватія
Італія
Албанія
 
Група C
Словенія
Данія
Сербія
Англія
 
Група D
Польща
Нідерланди
Австрія
Франція
 
Група E
Бельгія
Словаччина
Румунія
Україна
 
Група F
Туреччина
Грузія
Португалія
Чехія
 
Формат
До 1/8 фіналу вийдуть по 2 найкращі збірні з кожної групи, а також 4 найкращі команди, що посядуть треті місця.
Чемпіонат Європи-2024 прийме Німеччина. Турнір почнеться 14 червня, а завершиться 14 липня. Матчі прийматимуть 10 міст: Берлін, Кельн, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гельзенкірхен, Гамбург, Лейпциг, Мюнхен, Штутгарт.
 
Розклад матчів збірної України
17 червня. Румунія – Україна (Мюнхен).
21 червня. Словаччина – Україна (Дюссельдорф).
26 червня. Україна – Бельгія (Штутгарт).
Джерело: «Чемпіон».