Поточний № 4 (1431)

02.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

9 машин швидкої допомоги від Польщі


17.06.2023

 
Медики Дніпропетровщини отримали 9 машин швидкої допомоги. Автівки – гуманітарка, яку передало Нижньосілезьке воєводство Польщі. Ключі від санітарного транспорту вручили керівники Дніпропетровщини. А ще народні й обласні депутати. 
«Швидкі» приїхали з Вроцлава. Розподілимо машини по громадах області згідно заявок. Частина вирушить на потреби Сил оборони і поліції. Однозначно працюватимуть на порятунок життя.  Велика подяка нашій дружній Польщі. Це підтримка, яка зараз так важлива», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 
Допомога надійшла завдяки Офісу Маршала Ніжньосілезького воєводства, місцевій Службі швидкої допомоги, спеціалізованій лікарні ім. Й. Громковського одного з медичних центрів.
«Це вже п’ятий гуманітарний вантаж від Польщі, який отримуємо. Окрема подяка депутатам Сейміку Нижньосілезького воєводства. Вони відвідали Дніпропетровщину, ознайомилися із ситуацією. В результаті виділили з бюджету свого регіону майже 200 млн. грн. на підтримку нашої області», – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Загалом до України прибули 17 автівок. З них 8 поїхали до Кіровоградської області.
Ще 9 отримала Дніпропетровщина.
«До повномасштабного вторгнення в області на 100% оновили автопарк санітарного транспорту. Але машини поступово зношуються. Зараз  у рази швидше. Лише за минулу добу наші бригади здійснили майже 1,3 тис викликів. Тож це чергове оновлення дуже на часі», – сказав керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Радій Шевченко.
Лікарка виїзної реанімаційної бригади Юлія працює в «екстренці» шостий рік. Зізнається, з початком повномасштабного вторгнення додалися виклики й на місця ворожих «прильотів». Це новий досвід, коли вже нічому не дивуєшся.
«Ми щиро раді автівкам. Величезний подарунок від польських друзів. Машини екстреної допомоги – це взагалі моя любов. Адже обирала професію серцем», – розповіла медикиня. 
З початку великої війни Дніпропетровщина отримала понад 70 «швидких». Зокрема, від фундації першої леді Олени Зеленської, фонду United 24, благодійників. Велику партію з 36 автівок придбали державним коштом.