Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Аби бути у всеозброєнні: знайдіть найближчі Пункти незламності вже зараз  


01.12.2022

Понад 260 Пунктів незламності облаштували на Дніпропетровщині. Там є світло, тепло і вода, навіть коли населені пункти знеструмлені. Можна обігрітися, підзарядити гаджети та випити гарячий чай. У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації людей закликали запам’ятати найближчі до себе локації підтримки.      
«Після чергового ракетного обстрілу майже вся Україна була у повній темряві. Держава запустила проєкт – Пункти незламності. Він для того, щоб у випадку блекауту забезпечити мешканців базовим – світлом, теплом та зв’язком», – зазначив перший заступник голови ОВА Володимир Орлов.    
На Дніпропетровщині вже понад 260 Пунктів незламності. Їх число постійно зростає. Вони відчинені і працюють цілодобово.  
«На цих локаціях є генератори. За будь-яких обставин там буде електроенергія. Спеціальні теплові пушки, твердопаливні котли та інші печі забезпечать людей теплом. У наявності аптечки, запаси питної води і інструкції на випадок блекауту», – пояснив Володимир Орлов.   
Долучається до облаштування Пунктів незламності і бізнес. Аби обігріти людей у момент знеструмлення, треба подати заявку. Вказати адресу закладу і контактну особу. Додати, що у наявності – генератор, Інтернет, місця для відпочинку дітей та людей старшого віку, можливість готувати їжу.  
«Ви повинні заздалегідь знайти найближчі до вашого помешкання локації безпеки. У разі, якщо світло зникне, ви будете знати, куди йти», – додав перший заступник голови ОВА.    
Дізнатися про найближчий Пункт незламності
можна на сайті обласної військової адміністрації
https://adm.dp.gov.ua/punkti-nezlamnosti-na-dnipropetrovshchini
Інтерактивна мапа – на сайті nezlamnist.gov.ua.
Перелік постійно оновлюється.