Поточний № 4 (1431)

17.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Масова атака на Криворізький район: пошкоджені критична та транспортна інфраструктури


14.09.2022

Російські окупаційні війська вдень ударили по Зеленодольській громаді Криворізького району. Надвечір атакували Кривий Ріг сімома крилатими ракетами. Люди неушкоджені. Про це повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Дніпропетровській області.   
У Зеленодольській громаді ворожий обстріл понівечив житлові будинки. Люди вціліли. 
У Кривому Розі пошкоджені об’єкти критичної та транспортної інфраструктури. Серйозні руйнування гідротехнічних споруд. Місто частково лишилося без води. Аварійні служби та рятувальники ліквідують наслідки «прильотів».
Згодом заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко такі дії окупантів  назвав «терористичним актом» проти українців, оскільки «ракети прицільно летять в споруди, які мають критично важливе значення в життєзабезпеченні людей». Кирило Тимошенко повідомив, що в результаті російських ракетних ударів по Кривому Рогу рівень води у річці Інгулець змінюється щогодини, є загроза підтоплення.
О 19:47 Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що росіяни ударили сімома крилатими ракетами Х-22 з літаків стратегічної авіації по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури.
У результаті удару є серйозні пошкодження гідротехнічних споруд, кілька районів Кривого Рогу лишилися без води.