Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Проросійські телеканали – засоби масового знищення


05.03.2021

Діяльність проросійських телеканалів в Україні не має жодного стосунку до свободи слова, вони виконують функції не ЗМІ, а «засобів масового знищення», поширюючи наративи країни-агресора. Про це сказав секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю інформагенції «Укрінформ».
«Справді має бути межа. Але тут має бути певний арбітр. Треба розуміти, що діяльність деяких телеканалів не має жодного стосунку до свободи слова. У них інші замовлення, вони працюють не як засоби масової інформації, а як засоби масового знищення, які озвучують наративи країни-агресора й поширюють інформацію, яку отримують з Російської Федерації».
Секретар РНБО зазначив, що Україна захищатиметься від будь-яких спроб впливу на державу ззовні. І наголосив, що до нинішнього загострення ситуації на сході України має пряме відношення Росія, яка таким чином реагує на кроки української влади.
Олексій Данілов переконаний, що українська армія готова до спротиву країні-агресору в будь-якій точці. 
Секретар РНБО також повідомив, що влада готова до опротестування в судах рішення про припинення роботи телеканалів «112», NewsOne та ZiK.
Він нагадав, що ці телеканали припинили свою роботу не як медійні елементи, а як комерційні структури, власником яких є особа, що підозрюється у фінансуванні тероризму.