Поточний № 7 (1434)

16.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Ракетний удар агресора по Полтаві: люди під завалами, багато загиблих


03.09.2024

Російські окупанти використали для удару по Полтаві дві балістичні ракети. Про це 3 вересня заявив президент України Володимир Зеленський. За його словами, влучання відбулося по території учбового закладу і сусідньої лікарні.
«Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким» – заявив Зеленський.
Президент України доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції.
У Міноборони заявили, що сьогодні Полтава переживає страшний день – російський агресор наніс удар по одному з навчальних закладів міста. Ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища.
Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що максимально злагоджені дії рятувальників та медиків сьогодні врятували не одне життя. Багато полтавців здають кров, щоб допомогти пораненим. Для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня. 
ДОПОВНЕНО. До 54 збільшилася кількість загиблих внаслідок російського удару
по навчальному закладі у Полтаві 3 вересня. Рятувальники продовжують роботи,
під завалами може перебувати ще 5 людей