Поточний № 4 (1431)

29.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Росія евакуює посольство та консульства в Україні


22.02.2022

Міністерство закордонних справ Росії заявило про наміри евакуювати персонал російських закордонних установ в Україні.
«За обставин, що склалися, наше першочергове завдання – подбати про російських дипломатів і співробітників посольства та генеральних консульств. Для захисту їх життя та безпеки керівництвом Росії було ухвалено рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ в Україні, яке буде реалізовано найближчим часом», – йдеться в коментарі, опублікованому МЗС РФ.
У МЗС РФ заявили, що з 2014 року «неодноразових нападів зазнавали» посольство Росії в Києві та генеральні консульства в Одесі, Львові та Харкові.
«Провокації регулярно влаштовувалися щодо Російського центру науки і культури в Києві, завдано шкоди здоров'ю його керівника, а також завдано шкоди майну Центру. Об'єктами агресивних дій ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту», – йдеться у коментарі прес-служби.
***
21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав незалежними так звані «ЛНР» та «ДНР».  Після цього Путін доручив Міністерству оборони РФ забезпечити «підтримання миру» в окупованих районах українського Донбасу силами регулярної армії.
***
22 лютого Президент РФ Володимир Путін на пресконференції у Кремлі заявив, що визнавши ОРДЛО, він визнав і межі цих територій, закріплені в «конституціях республік», тобто всю Луганську та всю Донецьку області:
«Ми визнали всі їхні фундаментальні документи, у тому числі й конституцію, а в конституції прописані кордони у рамках Донецької та Луганської областей у той час, коли вони були у складі України».
За словами Путіна, він розуміє, що це «спірне питання».
Як бачимо, апетити агресора щодня зростають...