Поточний № 4 (1431)

17.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Росія скаженіє: від сьогоднішнього ранку запустила по Україні вже 75 ракет 


10.10.2022

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний повідомив, що 10 жовтня за декілька годин російський агресор випустив по Україні 75 ракет, 41 – збита ППО.
Залужний попереджає, що атака триває досі.
За даними Міноборони, росіяни також завдали ударів із застосуванням 17 БпЛА типу «Шахід» з території Білорусі та АР Крим.
Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні розповів про десятки ракет, іранські «Шахіди» та їх цілі:
«Енергообʼєкти – по всій країні. Київщина і Хмельниччина, Львів і Дніпро, Вінниця, Франківщина, Запоріжжя, Сумщина, Харківщина, Житормирщина, Кіровоградщина, південь.
Вони прагнуть паніки й хаосу, хочуть знищити нашу енергосистему. Вони безнадійні.
Друга мішень – люди. Спеціально обрали такий час і такі цілі, щоб завдати якнайбільше шкоди.
Сьогодні будьте в укриттях. Завжди дотримуйтеся правил безпеки.
І завжди памʼятайте: Україна була до того, як зʼявився цей ворог, Україна буде й після нього», – наголосив Зеленський.
Якщо у вас немає можливості дістатись укриття, то керуйтесь правилом «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі немає місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.
Також не забувайте про правило «двох виходів». Ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи. Тому підвал чи гараж з одним виходом – це пастка. Єдиний вихід може завалити уламками будинку або під час пожежі він може бути заблокованим.