Поточний № 4 (1431)

03.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

У Дніпрі через трагедію на житловому масиві Перемога оголошено триденний траур


15.01.2023

У зв'язку з трагедією міська рада Дніпра оголосила триденну жалобу за загиблими. Крім того, організувано евакуацію людей, чиє житло постраждало, автобусами до пунктів тимчасового притулку. Внаслідок влучання зруйновано 72 квартири, 164 – пошкоджено.
Удень 14 січня росіяни випустили в багатоквартирний житловий будинок у Дніпрі ракету Х-22, що призвело до обвалу цілого під'їзду. За даними речника Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрія Ігната, запуски проводилися з району Курська та Азовського моря. За його словами, такою ж ракетою атакували торговельний центр в Кременчуці влітку 2022 року, що призвело до загибелі понад 20 людей. Наразі українські сили оборони не мають засобів, аби перехопити такий тип ракет в повітрі.
«Ви бачили, які серйозні руйнування, скільки жертв. Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають «вбивцею авіаносців», призначена для знищення саме авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б'ють по густонаселеному місту, де люди, жінки, діти», - розповів Ігнат в ефірі телемарафону.
***
Станом на 10:30 15 січня У Дніпрі нарахували вже 21 загиблого, шукають ще 35 людей.
Про це повідомив голова облради Микола Лукашук: «21 загиблий, 1 дитина. Поранено 73 особи, з них – 14 дітей. Врятовано 38 осіб, з них – 6 дітей».