Поточний № 7 (1434)

16.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Україна проводить операцію в Курській області для захисту своєї території


14.08.2024

Метою наступальної операції Сил оборони України в Курській області РФ є захист своїх громадян та територій від російських ударів. Україна на відміну від Росії не прагне захоплювати чужі території.
Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий на пресконференції, повідомляє Укрінформ.
Українська сторона не зацікавлена в тому, щоб забирати у Росії території Курської області. Однак, він зазначив, що Україна хоче захистити життя своїх людей. Також ця операція допомагає фронту.
У цьому контексті він нагадав, що з території Курської області від початку літа лише по районах Сумської області України було завдано більше 2 тисяч ударів. Це РСЗВ, ствольна артилерія, дрони, 250 керованих авіабомб, більше сотні ракет.
Георгій Тихий наголосив, що «в України немає достатньо можливостей завдавати далекобійних ударів наявною зброєю, щоб захиститися від цього терору».
«Тому є потреба за допомогою Збройних Сил визволяти ці прикордонні райони від російських військових контингентів, які завдають ударів по Україні або прикривають терор проти українців. Ми досягаємо відповідних цілей у Курській області. Будемо продовжувати це робити так, як необхідно для безпеки та захисту України», – зазначив речник МЗС.
Він додав, що військова операція ЗСУ в Курській області допомагає фронту, не дозволяючи Росії перекидати додаткові підрозділи у Донецьку область і ускладнює її військову логістику.
 «ЗСУ – це цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів та звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права. Ціллю ЗСУ є лише військові об’єкти та військовий контингент», – заявив він.
За словами Тихого, вже є дані, що у Москві дуже занепокоєні тим, що операція Сил оборони відбувається без порушень міжнародного гуманітарного права, які вони дуже хотіли б використовувати у своїй пропаганді.
«Тому є обґрунтовані підозри, що такі інциденти Росія може створити, сфабрикувати. Зокрема, шляхом перевдягання російських військових в українську форму. Тому ми закликаємо партнерів зберігати пильність та не піддаватися на російську пропаганду», – зазначив він.
Нагадаємо, в Кyрській області РФ з 6 серпня тривають активні бої. При цьому український Генштаб не надав поки що жодних коментарів з цього приводу. Лише 12 серпня Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що під контролем українських військ перебуває близько 1000 кв. км російської території.
Джерело: mil.in.ua