Поточний № 4 (1431)

02.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Уряд виділив 1,5 млрд. гривень субвенції на облаштування укриттів у школах 


18.07.2023

Під час підготовки до нового навчального року основна увага звертається саме на безпеку. Для цього уряд виділив субвенцію на облаштування укриттів, аби якомога більше українських учнів могли здобувати освіту офлайн.
Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко.
«Для того, щоб підготуватися до нового навчального року ми звертаємо увагу на декілька речей, зокрема на безпеку, на безпеку і ще раз на безпеку здобувачів освіти та всіх учасників освітнього процесу. Уряд виділив 1,5 млрд гривень субвенції саме на облаштування безпечного середовища та укриттів у школах. Тому ми закликаємо органи місцевого самоврядування ефективно її використовувати, цю державну субвенцію, аби якомога більше наших дітей пішли на очне навчання для того, щоб здобувати якісну  українську освіту», – пояснив він.
За словами Андрія Вітренка, наразі відомо що 85% закладів облаштовані  укриттями. 
«Зараз ми проводимо постійний щоденний моніторинг. Але говорити про кількість шкіл, які будуть вже підготовлені до нового навчального року, можна буде 25-26 серпня, коли розпочинається новий сезон в українській освіті. Тому в цих числах ми вже завершимо як підготовку до нового навчального року, так і володітимемо об’єктивною, неупередженою та повною інформацією про те, як, коли, скільки, в яких умовах наші діти будуть відвідувати наші школи», – зазначив заступник міністра.