Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Аграрний фонд прокредитує аграріїв у період жнив і осінньо-польових робіт


14.06.2012

У цьому році Аграрний фонд успішно провів перший етап форвардних закупівель зерна врожаю 2012 року. Сільгоспвиробники заявили на продаж 906 тисяч тонн зерна, з яких до інтервенційного фонду було закуплено 867 тисяч тонн пшениці та 40 тисяч тонн жита. Наразі, державна установа готується до проведення спотових і заставних закупівель. Про це під час прес-конференції в ІА «RegioNews», повідомив Генеральний директор Аграрного фонду Ігор Якубович.

«На рахунок Аграрного фонду надійшло коштів на суму понад 981 мільйонів гривень, які були спрямовані на формування державного інтервенційного фонду, зокрема, на сплату авансового платежу за біржовими форвардними контрактами, закупівлю масла вершкового та молока сухого, часткове погашення минулорічної заборгованості за поставлені в 2011 році об’єкти державного цінового регулювання, а також для оплати комплексу заходів з їхнього зберігання, перевезення, переробки», - повідомив Ігор Якубович.
Він також підкреслив важливість прийнятого Урядом рішення випустити облігації внутрішньої державної позики для фінансування Аграрного фонду.
«Кошти в сумі 2,6 мільярди гривень планується спрямувати з метою кредитування сільгосптоваровиробників в період жнив та осінньо-польових робіт з терміном повернення застави до кінця 2012 року», - зазначив Ігор Якубович.
Також у поточному році Аграрний фонд запровадив шість нових принципів у своїй роботі.
«Цього року, завдячуючи Уряду, нам дозволили проводити державні закупівлі не на основі тендерних процедур, а на організованому аграрному ринку, тобто на Аграрній біржі. Також було повернено принцип виплат коштів аграріям «50 на 50». У цьому році зменшена кількість необхідних документів для укладання форвардних контрактів до дев’яти.
Також Ігор Якубович відзначив, що Аграрний фонд з метою забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку молока та молочних продуктів закупив 2,1 тисяч тонн молока сухого та 812 тонн масла вершкового на загальну суму 76,7 мільйонів гривень.
За словами Гендиректора, на сьогодні Аграрний фонд провадить активну роботу щодо боротьби з корупцією.

За матеріалами прес-служби Мінагрополітики.