Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Бабак Тимко навіщував ранню весну


05.02.2016

Ранню, але затяжну весну передбачив популярний на Харківщині бабак Тимко, який разом з іншими тваринами мешкає в розпліднику на біостанції Харківського національного університету ім. Каразіна у Зміївському районі. Про це повідомляє УКРІНФОРМ.

«За поведінкою бабака в цей день прийнято судити про наближення весни: якщо день похмурий, як сьогодні, бабак не бачить своєї тіні і спокійно залишає нору, значить, зима скоро закінчиться і весна буде ранньою. Якщо ж день сонячний, бабак бачить свою тінь і, лякаючись її, ховається назад, варто очікувати ще шість тижнів зими. Тобто, судячи з нинішньої реакції Тимка, весна цього року практично почалася, проте вона буде затяжною і навіть з легким зниженням температури», - зазначив начальник біостанції, доктор біологічних наук, професор Віктор Токарський.

Відзначимо, що День бабака відзначають на біостанції університету ім. Каразіна з 2 лютого 2004 року за прикладом Дня бабака в штаті Пенсільванія (США), де бабаку Філу свого часу дали прізвисько світового синоптика.