Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Баклажани «Вогник»


26.08.2020

Консервовані баклажани «Вогник»  дуже популярні на будь-якому святковому столі. Ця закатка має назву «Вогник» тому, що вона гостренька і веселенька. Крім баклажанів, до складу «Вогника» входить червоний (або жовтий) болгарський перець і гострий гіркий перчик. До речі, саме за рахунок кількості покладеного в консервовані баклажани гіркого перцю ви можете коригувати «температуру» свого «Вогника» і робити його або гостріше, або м’якше за смаком.
Щоб приготувати консервовані баклажани «Вогник», вам потрібно:
5 кг баклажанів, 2,5 кг червоного або жовтого болгарського перцю, 4-5 стручків гострого червоного перцю, 200 г часнику, пучок зелені петрушки і кропу, 0,5 л олії, 250 мл 9%-го оцту, 2,5 столових ложки солі.
 Овочі помийте і почистіть. Баклажани поріжте великими шматочками, посоліть і залиште на півгодини, щоб зійшла гіркота. Потім відваріть баклажани в киплячій воді приблизно 5 хвилин. Пропустіть через м’ясорубку часник, перець, кріп і петрушку. Додайте до овочевої суміші сіль, оцет, олію, перемішайте і закип’ятіть. З баклажанів злийте воду, додайте часниково-перецево-соляну суміш, перемішайте і розкладіть по банках.
Простерилизуйте баклажани «Вогник» 15-20 хвилин і закатайте.
Смачного!