Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Бережіть своє авто!


06.12.2013

Час від часу тема крадіжок автотранспорту нагадує про те, що у нашій країні ще чимало охочих до чужого майна. В інформагенції «Міст-Дніпро» цю тему продовжили начальник відділу розшуку та дізнання УДАІ ГУМВС України у Дніпропетровській області, підполковник міліції Ігор Швецов та старший інспектор відділу УДАІ, майор міліції Сергій Троненко.

Ігор Швецов, зокрема, повідомив, що з початку року в Дніпропетровській області зареєстровано 734 факти незаконного заволодіння транспортними засобами, з яких 368 – розкрито. 
- Найбільше крадіжок автотранспорту у великих містах. Зокрема, у Дніпропетровську - 143, Кривому Розі - 136, Дніпродзержинську - 139, Нікополі - 96, Павлограді - 28, Тернівці – 25. Серед сільських районів «відзначився» Широківський, де викрали 21 автівку. Найбільше любителі легкої наживи поцупили мототранспорту (228 одиниць), а також російських «Жигулів» - 229. До цього списку втрапили і 34 авто престижних марок. Як правило, автомобілі викладають пізно вночі, у вихідні», - повідомив Ігор Швецов.
Сергій Троненко навів такий факт: в ніч на 23 листопада працівники ДАІ міста Дніпродзержинська зупинили автомомобіль «Славута», який був викрадений громадянами 18-річного та 19-річного віку. Таким чином, авто було повернуто його законному власнику, а викрадачам загрожує спілкування з працівниками Феміди і перебування в не дуже комфортних умовах в найближчі кілька років.
Напевно, автовласникам варто подбати про безпеку свого авто не лише шляхом установки сигналізації, а й відповідного зберігання транспорту в гаражі або на автостоянці, а не під вікнами багатоповерхівки.

Олександр ПЕТРЕНКО. м. Дніпропетровськ.