Поточний № 4 (1431)

24.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на липень 2012


02.07.2012

29 червня з 16.22 – 1 липня до 0.43. Місяць у Cкорпіоні.
Збирання врожаю помідорів, огірків, перцю, кабачків і патисонів для вживання у їжу. Консервація, засолювання. Полив, знищення бур‘янів і шкідників. Сівба дворічних та багаторічних квітів. У ці дні не варто пасинкувати і робити прищепи овочевих культур.
1 липня з 0.43 – 3 липня до 1.52. Місяць у Стрільці. Підживлення овочів із наземними плодами, ягідних кущів та суниці. Розпушування міжрядь, підгортання, мульчування, компостування. Обприскування помідорів, перцю та огірків стимуляторами росту.
3 липня з 1.52 – 5 липня до 3.28. Місяць у Козерогові. 3 липня, 20.44 – Повний місяць.
Посів пекінської капусти, редьки і ріпи для зимового зберігання, дайкону, редиски, шпинату, салату. Поливи та кореневе підживлення овочів (особливо коренеплодів) і квітів. Пікірування сіянців багаторічних і дворічних квітів і висаджування на постійне місце. Консервація. Закладання на зберігання коренеплодів. Збирання насіння і лікарських рослин.
5 липня з 3.28 – 7 липня до 7.32. Місяць у Водолії.
Не рекомендується проводити будь-які роботи з рослинами. Збирання врожаю зернових, зелені, плодів і коренеплодів. Консервація. Культивація грунту, проріджування, прополювання бур‘янів. Підживлення квітів.
7 липня з 7.32 – 10 липня до 1.59. Місяць у Рибах.
Посів і посадка більшості овочевих та квіткових рослин. Збирання врожаю для споживання. Полив, розпушування вологого ґрунту, внесення добрив. Сприятливий час для повторних посівів редиски, пекінської капусти, шпинату. Пікірування сіянців багаторічних і дворічних квітів.
10 липня з 1.59 – 12 липня до 2.34. Місяць в Овні. 11 липня, 4.52 – остання четверть.
Посів крес-салату, шпинату, зимової редьки, дайкону. Видалення зайвих пасинків у помідорів та прищипування огудини у огірків. Встановлення опор під гілки плодових дерев. Збирання врожаю помідорів, огірків, перцю, кабачків і патисонів. Засолювання, консервація. Розмноження суниці укоріненими розетками. Поливи та кореневе підживлення овочів і квітів.
12 липня з 2.34 – 14 липня до 15.27. Місяць у Тельці. 23 липня, 8.02 – остання четверть Місяця.
Повторні посіви редиски, шпинату. Нарізання живців. Збирання овочів і фруктів. Засолювання, консервація, заморожування. Кореневе підживлення овочів. Пересадка і ділення ірисів, клематисів, витких троянд.
14 липня з 15.27 – 17 липня до 3.32. Місяць у Близнюках.
Не проводять посівів, посадок і пересадок. Збирання врожаю овочів, фруктів, ягід для тривалого зберігання, сушка, консервація. Догляд за суничною грядкою. Збирання лікарських рослин, насіння. Видалення пожовклого листя на помідорах, огірках, кабачках, непотрібних вусів на суниці.
17 липня з 3.32 – 19 липня до 13.16. Місяць у Ракові. 19 липня, 5.35 – Новий Місяць (Молодик).
Посів і посадка всього, що не потребує тривалого зберігання. Збирання врожаю для швидкого вживання в їжу. Засолка, консервація, квашення. Збирання лікарських рослин. Полив і підживлення фосфорно-калійними добривами багаторічних квітів і декоративних кущів, плодово-ягідних культур. Пікірування на постійне місце багаторічних і дворічних квітів.
19 липня з 13.16 – 21 липня до 20.27. Місяць у Левові.
Не рекомендується нічого пересаджувати, ділити, пасинкувати, прищипувати. Збирання врожаю зернових, коренеплодів, квасолі, зелені, фруктів.
21 липня з 20.27 – 24 липня до 0.24. Місяць у Діві.
Розпушування і мульчування ґрунту. Підготовка грядок під повторні посіви. Внесення добрив під овочеві культури та плодові дерева. Збирання коренеплодів, зернових, насіння, лікарських рослин. Боротьба з хворобами та наземними шкідниками.
24 липня з 0.24 – 26 липня до 4.21. Місяць у Терезах. 26 липня, 14.08 – Перша четверть Місяця.
Сприятливий час для повторних посівів зеленних, пекінської капусти, редиски, листкових овочів. Літні посіви багаторічної цибулі, редьки для зимового зберігання, дайкона, дворічних та багаторічних квітів. Укорінення суничних розеток. Підживлення квітів (сухі добрива при розпушуванні.
26 липня з 4.21 – 28 липня до 8.19. Місяць у Скорпіоні.
Збирання врожаю помідорів, огірків, перцю, кабачків і патисонів для вживання у їжу. Консервація, засолювання. Полив, знищення бур‘янів і шкідників. Сівба лікарських рослин.
28 липня з 8.19 – 30 липня до 10.30. Місяць у Стрільці.
Посадка і пересадка багаторічних рослин. Розмноження суниці укоріненими розетками. Розпушування грунту з одночасним внесенням добрив, боротьба з грунтовими шкідниками. Стрижка газонів для стимуляції росту. Кореневе підживлення буряків, моркви, петрушки, селери, цибулі, часнику, картоплі. Можна брати живці для укорінення. Викопування цибулин тюльпанів.Підживлення огірків слабкими дозами комплексних добрив і стимуляторів росту по листям, підживленя пізніх сортів капусти. Збирання врожаю коренеплодів, зернових.