Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на листопад 2013


31.10.2013

Листопад
Миші роблять великі запаси - до суворої зими.
Перший лежкий сніг випадає вночі.
Якщо сніг випаде на мерзлу землю, наступного року можна чекати хорошого врожаю зернових.
8 листопада холодно і сніг – весна буде пізня і холодна, а якщо відлига – то зима і весна будуть теплі.
На Галактіона (18 листопада) йде сніг – зима буде сніжна.

***
1 – 2 листопада. Місяць у Діві.
Розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Не проводять посадок і пересадок. Перевірка закладеного на зберігання посадкового матеріалу теплолюбних квітів, а також живців для зимового і весняного щеплення.
3 – 4 листопада. Місяць у Терезах. 3 листопада, 14.51 – Новий Місяць (Молодик).
Не проводити ніяких робіт з рослинами. Розпушування ґрунту. Внесення органічних і мінеральних добрив. Боротьба зі шкідниками та хворобами. Встановлювання щитів для снігозатримання на суничних грядках.
5 – 6 листопада. Місяць у Скорпіоні.
Заготівля живців плодових і ягідних рослин для зимового і весняного щеплення. Посів листкових овочів, цибулі на вигонку зелені. Посадка, пересадка кімнатних квітів.
7 – 8 листопада. Місяць у Стрільці.
Посів зеленних для вирощування у теплиці, кімнаті. Вигонка цибулевих. Посадка коренеплодів петрушки і селери для отримання вигонкової зелені. Полив і підживлення кімнатних рослин.
9 – 11 листопада. Місяць у Козерогові. 10 листопада, 7.59 – Перша чверть Місяця.
Не рекомендуються посіви і посадки. Огляд овочів і фруктів, закладених на зберігання.
12 листопада. Місяць у Водолії.
Не рекомендуються посіви і посадки. Заготівля живців плодових і ягідних культур для зимового і весняного щеплення. Розпушування ґрунту в теплицях, прополка, обприскування рослин від хвороб і шкідників.
13 – 14 листопада. Місяць у Рибах.
Сівба листкових овочів. Посадка коренеплодів петрушки, селери, щавлю, багаторічної цибулі для одержання вигонкової зелені.
15 – 16 листопада. Місяць в Овні.
Посів зеленних для вирощування у закритому ґрунті. Розпушування і видалення бур‘янів у теплиці. Зв‘язування і укривання декоративних хвойників мішковиною або нетканими матеріалами.
17 – 19 листопада. Місяць у Тельці. 17 листопада, 16.16 – Повний Місяць.
Не рекомендується проводити будь-які роботи з рослинами. Перевірка стану овочів в овочесховищах, за надмірної вологості у приміщеннях – провітрювання. Роботи зі снігозатримання на суничних грядках.
20 – 22 листопада. Місяць у Близнюках.
Не проводити посадок і пересадок. Обробка кімнатних рослин від шкідників та хвороб, розпушування сухого ґрунту, прищипування зайвих і слабких пагонів. У саду збирання з дерев гнізд зимуючих шкідників.
23 листопада. Місяць у Ракові.
Сівба листкових овочів. Пересадка щавлю, петрушки, селери, багаторічної цибулі для отримання вигонкової зелені. Посадка і пересадка, полив і підживлення кімнатних квітів.
24 – 26 листопада. Місяць у Левові. 25 листопада, 21.30 – Остання четчверть Місяця.
Несприятливі дні для посівів і посадки. Культивація і перекопування ґрунту. Боротьба зі шкідниками та хворобами кімнатних рослин. Прищипування слабких і зайвих пагонів. Видалення бур’янів, розпушування ґрунту в теплиці
27 – 30 листопада. Місяць у Діві.
Розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками. Не проводять посадок і пересадок. Перевірка закладеного на зберігання посадкового матеріалу теплолюбних квітів, а також живців для зимового і весняного щеплення.