Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на лютий 2012


26.01.2012

ЛЮТИЙ
Початок лютого погожий - весну чекай ранню, ясну.
Лютий багатий на сніг - квітень буде щедрий на воду.
Лютий дощовий - такими ж будуть весна і літо, холодний і сухий – літо буде спекотним.
В лютому багато інею - влітку буде багато роси і меду.
Великі бурульки на стрісі - буде добрий урожай кукурудзи.
Лютий без снігу - літо без хліба.
15 лютого - Стрітення. Сонечко - перша зустріч з весною пройшла благополучно. Інакше очікуй сильних морозів 24 лютого. Відлига - до ранньої і теплої весни, випаде сніг - до дощової і затяжної весни, вітер і сніг - до пізньої і холодної весни.
***

1 лютого – 4 лютого до 8.07. Місяць у Близнюках.
Посадка у теплиці витких, суниці, конвалій, цибулин бегонії, хризантем для раннього цвітіння. Обрізка дерев для омолодження і стимулювання росту. Внесення добрив під кімнатні рослини під час розпушування грунту. У ці дні рослини краще не поливати.
4 лютого з 8.07 – 6 лютого до 15.25. Місяць у Ракові.
Сприятливий період для замочування і висівання насіння перцю, баклажанів, високорослих сортів помідорів для теплиць, огірків для вирощування на підвіконні. Сівба на розсаду кореневої селери, капусти, огірків, баклажанів. Полив і підживлення. Щеплення дерев, обробка проти шкідників.
6 лютого з 15.25 – 8 лютого до 19.34. Місяць у Левові. 7 лютого, 16.66 – Повний Місяць.
Не рекомендується проводити сівбу і посадку. Культивація грунту, перекопування грядок. Кореневе і позакореневе підживлення розсади усіх культур із наземними плодами. Огляд саду.
8 лютого з 19.34 – 10 лютого до 21.56. Місяць у Діві.
Не проводити ніяких робіт з рослинами. Підготовка грунтосумішей і контейнерів для розсади. Якщо дозволяють погодні умови – формуюча і санітарна обрізка плодових дерев та ягідних кущів.
10 лютого з 21.56 – 13 лютого до 0.40. Місяць у Терезах.
Сприятливий час для пікірування розсади овочевих і квітів. Закладання картоплі на пророщування. Сівба на розсаду огірків, кабачків, патисонів, квітів і лікарських рослин. Полив, розпушування грунту, підживлення квітів, очищення насіння, підготовка грунтосумішей. Обприскування розсади квітів і ремонтантної суниці стимуляторами росту. Можна брати на укорінення живці пеларгонії, колеуса, бегоній, фуксій, хризантем.
13 лютого з 0.40 – 15 лютого до 3.00. Місяць у Скорпіоні. 14 лютого, 0.47 – Остання чверть Місяця.
Сівба на розсаду ранньостиглих сортів помідорів, перцю, огірків, а також салату, пекінської капусти, шпинату для отримання раннього врожаю в теплицях. Сівба і посадка гіацинтів, гвоздики, флоксів. Полив і підживлення розсади та кімнатних квітів.
15 лютого з 3.00 – 17 лютого до 7.08. Місяць у Стрільці.
Нічого не саджати і не пересаджувати. Культивація грунту. Обрізка сухих гілок на плодових деревах і кущах, знищення зимуючих шкідників у саду. Прищипування кімнатних рослин, проріджування сходів розсади.
17 лютого з 7.08 – 19 лютого до 12.33. Місяць у Козерогові.
Сприятливі дні для сівби кореневої селери, усіх видів капусти, помідорів, перцю, баклажанів, редиски у теплиці, а також для пророщування картоплі. Обприскування розсади стимуляторами росту. Перекопування майбутніх грядок, культивація грунту. Пікірування розсади і пересадка рослин.
19 лютого з 12.33 – 21 лютого до 19.34. Місяць у Водолії.
Не проводити посадки і пересадки. Боротьба зі шкідниками та хворобами кімнатних рослин і розсади. Проріджування сходів. Прищипування тонких пагонів. Накрити плівкою грядки багаторічної цибулі, петрушки другого року, щавлю, ревеню та інших багаторічних овочевих культур для отримання зелені у більш ранні терміни. Підготовка грунту в теплицях – закладання біопалива і верхнього шару грунту з подальшим накриттям поверхні подвійним шаром плівки для розігріву.
21 лютого з 19.34 – 24 лютого до 10.23. Місяць у Рибах. 22 лютого, 6.41 – Новий Місяць (Молодик).
Не рекомендуються посадки і обрізання рослин. Підготовка грунту для вирощування розсади. Замочування насіння. Полив, внесення добрив. Видалення бур‘янів.
24 лютого з 10.23 – 26 лютого до 16.32. Місяць в Овні.
Сівба на розсаду помідорів, ранньої капусти, баклажанів, перцю. Внесення органічних добрив. Перевірка насіння на схожість. Зимове щеплення плодових і закладання насіння плодових культур на стратифікацію.
26 лютого з 16.32 – 29 лютого до 5.30. Місяць у Тельці.
Сприятливий посів на розсаду насіння помідорів, перцю, баклажанів, капусти, сівба гороху, бобів, вівса, пшениці ярої, однорічних і багаторічних квітів, посадка дерев, кущів, винограду. Пророщування бульб картоплі, батату, топінамбура. Підживлення рослин, боротьба з грунтовими шкідниками.
29 лютого з 5.30 – 2 березня до 17.12. Місяць у Близнюках.
Посадка у теплиці витких рослин, квітів, суниці. Обрізка дерев і кущів для омолодження і стимуляції росту.