Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на лютий-2013


10.03.2013

29 лютого з 5.30 – 2 березня до 17.12. Місяць у Близнюках. 1 березня, 10.20 – Перша чверть Місяця.
Висівання насіння однорічних і багаторічних квітів на розсаду. Корисним буде підживлення кімнатних квітів при розпушуванні грунту в горщиках. Розсаду поливати не бажано.
2 березня з 17.12 – 5 березня до 1.20. Місяць у Ракові.
Посів і посадка всього, що не потребує тривалого зберігання і не росте у висоту. Пророщування бульб картоплі. Полив, внесення мінеральних добрив. Сприятливий час для замочування і висівання насіння капусти на розсаду. Проведення рідких підживлень і полив розсади квітів та овочів. Не можна прищипувати овочеві культури і кімнатні квіти, обрізати плодові дерева і ягідні кущі.
1 березня з 19.35 – 3 березня до 23.12. Місяць у Скорпіоні.
Сприятливий посів на розсаду кореневої селери, а також редиски в теплиці. Закладання бульб картоплі на пророщування. Полив і кореневе підживлення розсади. Сівба помідорів, шпинату, крес-салату, перцю для теплиць, огірків, капусти (ранньостиглої цвітної, пекінської) на розсаду; однорічних і багаторічних квітів, що потребують попередньої стратифікації насіння.
3 березня з 23.12 – 6 березня до 2.15. Місяць у Стрільці. 4 березня, 23.54 – Перша чверть Місяця.
Не проводять посадок і пересадок. Обрізка плодових дерев і ягідних кущів. Внесення добрив під овочеві та плодові рослини. Розпушування ґрунту, проріджування сходів, обприскування від хвороб та шкідників. Накрийте плівкою грядки багаторічної цибулі і петрушки другого року, щавлю, ревеню та інших багаторічних овочевих культур для отримання ранньої зелені. Посадка картоплі, хрону.
6 березня з 2.15 – 8 березня 5.03. Місяць у Козерогові.
Сівба кореневої селери, помідорів, перцю, баклажанів, огірків на розсаду, редиски, часнику, цибулі, моркви, буряків, посадка пророщеної картоплі. Підживлення розсади, обприскування стимуляторами росту. Перекопування грядок.
8 березня з 5.03 – 10 березня до 8.20. Місяць у Водолії.
Не рекомендуються посіви і посадки. Підживлення, боротьба зі шкідниками і хворобами кімнатних рослин та розсади. Проріджування сходів, прищипування тонких пагонів. Обрізка дерев і кущів для уповільнення росту.
10 березня з 8.20 – 12 березня до 13.18. Місяць у Рибах. 11 березня, 21.52 – Повний Місяць.
Посів і посадка більшості овочевих і квіткових рослин. Пророщування насіння. Внесення добрив, полив, прополювання. Пікірування і пересадка розсади. Обрізка дерев і кущів протипоказана.
12 березня з 13.18 – 14 березня до 21.09. Місяць вОвні.
Не рекомендуються посіви і посадки. Ефективною буде обробка плодових дерев і ягідних кущів від шкідників та хвороб. Внесення добрив у пристовбурні кола плодових дерев, ягідних та декоративних кущів і на суничні грядки. Роботи з підготовки теплиць і парників (закладання біопалива і ґрунту).
14 березня з 21.09 – 17 березня до 8.10. Місяць в Тельці.
Досить сприятливий час для висівання насіння помідорів, буряків, перцю, баклажанів для теплиць, капусти, пряно-ароматичних і лікарських культур на розсаду. Посадка цибулі. Ділення багаторічних овочевих культур. Пікірування і пересадка розсади.
17 березня з 8.10 – 19 березня до 20.56. Місяць у Близнюках.
Посів і посадка бобових і декоративних витких рослин, однорічних і багаторічних квітів на розсаду, гороху, салату, петрушки, кропу, суниці. Обрізка дерев для омолодження та стимуляції росту. Обприскування від хвороб і шкідників. Підживлення сухими добривами багаторічних квітів при розпушуванні грунту. Прищипування і пасинкування овочевих.
19 березня з 20.56 – 22 березня до 8.51. Місяць у Ракові. 19 березня, 19.28 – Остання чверть Місяця.
Посів і посадка всього, що не потребує тривалого зберігання і не росте у висоту. Висадка для укорінення живців смородини, аґрусу та інших кущів. Полив. Несприятливий час для обрізання дерев і кущів.
22 березня з 8.51 – 24 березня до 17.50. Місяць у Левові.
Не рекомендується посадка рослин. Закладання насіння на пророщування, культивація ґрунту, перекопування грядок. Обрізка сухих гілок плодових дерев і кущів. Підживлення усіх культур із наземними плодами. Закладання на стратифікацію насіння плодових культур. Щеплення плодових.
24 березня з 17.50 – 26 березня до 23.33. Місяць у Діві.
Посадка і пересадка рослин: плодові дерева, кущі, жива огорожа, хвойні, квіткові та лікарські рослини. Висаджування укорінених живців. Ділення кореневищ півоній, ірисів, флоксів, хризантем та інших багаторічників. Розпушування, внесення добрив.
26 березня з 23.33 – 29 березня до 2.55. Місяць у Терезах. 27 березня,
11.28 – Новий Місяць (Молодик).
Не рекомендується нічого сіяти, саджати, пересаджувати, обрізати. Підготовка ґрунту для вирощування розсади.
29 березня з 2.55 – 31 березня до 5.14. Місяць у Скорпіоні.
Сприятливий посів на розсаду кореневої селери, а також редиски в теплиці. Закладання бульб картоплі на пророщування. Полив і кореневе підживлення розсади. Сівба помідорів, шпинату, крес-салату, перцю для теплиць, огірків, капусти (ранньостиглої цвітної, пекінської) на розсаду; однорічних і багаторічних квітів, що потребують попередньої стратифікації насіння.