Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на серпень 2011


28.07.2011

СЕРПЕНЬ
У першій половині серпня погода постійна - зима буде довга.
Грозовий серпень - на довгу теплу осінь.
Якщо бур'яни влітку ростуть дуже високі - зима буде сніжна.
Журавлі полетіли у вирій у серпні - чекай на ранню осінь і зиму.
Стиглий овес удруге зазеленів - на непогожу осінь.
Сухе літо - на дощову осінь.
Раннє опадання листя - до ранньої зими.
Після сухого й спекотного літа наступний рік буде врожайним.
***

1 серпня до 11.43 – Місяць у Левові.
Не рекомендується проводити ніяких робіт з рослинами. Збирання врожаю зернових, коренеплодів, квасолі, зелені, фруктів. Культивація грунту, боротьба з бур‘янами. Обрізка сухих гілок на плодових деревах і ягідних кущах.
1 серпня з 11.43 – 3 серпня до 13.06. Місяць у Діві.
Розпушування міжрядь, підгортання, мульчування, компостування. Внесення фосфорно-калійних добрив під плодово-ягідні культури, компосту - на грядки під повторні посіви шпинату, руколи, редиски для осіннього споживання. Скошування трави для стимуляції росту. Боротьба з хворобами і шкідниками рослин.
3 серпня з 13.06 – 5 серпня до 14.58. Місяць у Терезах.
Сприятливий час для сівби крес-салату, руколи, шпинату, кервелю для отримання пізньої зелені. Закладання нових грядок суниці. Підживлення жоржин фосфорно-калійними добривами. Заготівля насіння і бульб для майбутнього врожаю. Полив, розпушування вологого грунту.
5 серпня з 14.58 – 7 серпня до 18.22. Місяць у Скорпіоні. 6 серпня, 14.08 – Перша чверть Місяця.
Збирання врожаю плодових і зеленних овочів для швидкого споживання. Засолювання, консервування, виготовлення вина. Розмноження суниці з використанням укорінених розеток, посадка і пересадка ягідних кущів. Полив, розпушування, мульчування, підживлення.
7 серпня з 18.22 – 9 серпня до 23.39. Місяць у Стрільці.
Підживлення огірків незначними дозами комплексних добрив і стимуляторів росту по листках для продовження плодоношення. Кореневе підживлення пізньої капусти. Сівба крес-салату, руколи, кропу, шпинату для осіннього споживання. Збирання врожаю зернових і коренеплодів. Видалення сухих гілок на плодових деревах і ягідних кущах.
9 серпня з 23.39 – 12 серпня до 6.49. Місяць у Козерогові.
Сприятливий час для сівби у теплиці чи відкритому грунті скоростиглих зеленних, часнику, редьки, пекінської капусти. Пересаджування укорінених розеток суниці на постійне місце. Консервація і закладання на зберігання коренеплодів. Збирання насіння і лікарських рослин. Культивація і перекопування грунту, мульчування.
12 серпня з 6.49 – 14 серпня до 15.56. Місяць у Водолії. 13 серпня, 21.57 – Повний Місяць.
Не рекомендуються посіви і посадки. Збирання зеленних, плодів і коренеплодів, консервування. Вирізання пагонів малини, що відплодоносили. Обробка ягідних кущів і плодових дерев від хвороб (після збирання врожаю). Підготовка посадкових ям для осінньої і весняної посадки.
14 серпня з 15.56 – 17 серпня до 3.03. Місяць у Рибах.
Не рекомендується проводити будь-які роботи з рослинами. Збирання врожаю для швидкого споживання. Виготовлення плодових і ягідних соків, вина. Полив, розпушування вологого грунту, внесення добрив.
17 серпня з 3.03 – 19 серпня до 15.38. Місяць в Овні.
Не проводять посадок і пересадок. Збирання врожаю для тривалого зберігання. Полив, підживлення рослин. Підготовка тари і приміщень для зберігання осінніх і зимових сортів яблук та груш. Ефективною буде боротьба з бур‘янами, шкідниками та хворобами. Видалення пагонів малини, що відплодоносили, і старих кущів суниці.
19 серпня з 15.38 – 22 серпня до 3.55. Місяць у Тельці.
Збирання врожаю овочів і фруктів. Засолювання, консервування, заморожування. Боротьба з грунтовими шкідниками. Посадка саджанців плодових дерев і ягідних кущів, декоративних культур. Заготівля живців. Висадка на постійне місце розсади багаторічних квітів, викопування, ділення і пересадка лілій ранніх термінів цвітіння.
22 серпня з 3.55 – 24 серпня до 13.32. Місяць у Близнюках. 22 серпня, 23.35 – Остання чверть Місяця.
Збирання врожаю овочів, фруктів, ягід для тривалого зберігання, сушка, консервування. Посадка суниці. Видалення штамбової порослі у плодових дерев.
24 серпня з 13.32 – 26 серпня до 19.10. Місяць у Ракові.
Сівба і посадка всього, що не потребує тривалого зберігання і росте у висоту. Збирання врожаю для швидкого вживання в їжу. Засолювання, консервування, квашення. Збирання лікарських рослин. Полив, внесення добрив, закладання компосту.
26 серпня з 19.10 – 28 серпня до 21.15. Місяць у Левові.
Збирання зернових, коренеплодів, зелені, фруктів для тривалого зберігання, лікарських рослин. Сушка овочів, фруктів, грибів. Культивація, перекопування грунту, боротьба з бур‘янами. Обрізка сухих гілок на деревах і кущах.
28 серпня з 21.15 – 30 серпня до 21.27. Місяць у Діві. 29 серпня, 6.00 – Новий Місяць (Молодик).
Не рекомендуються посіви і посадки. Підготовка ям для посадки саджанців дерев і кущів, грядок для осінньої посадки цибулевих та підзимових посівів овочів. Дезінфекція теплиць і парників.
30 серпня з 21.27 – 1 вересня до 21.49. Місяць у Терезах.
Сівба листкових овочів для осінньо-зимового споживання. Збирання насіння і бульб для майбутнього врожаю. Полив, розпушування грунту. Посадка і пересадка дерев і кущів. Розкидання під деревами, кущами і на грядках компосту, перегною, перепрілої тирси.