Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар за січень


03.02.2017

ЛЮТИЙ

Початок лютого погожий - весну чекай ранню, ясну, погожу.

Лютий багатий на сніг - квітень буде щедрий на воду.

Лютий без снігу - літо без хліба.

Лютий дощовий - такими ж будуть весна і літо, холодний і сухий - літо буде спекотним.

У лютому багато інію - влітку багато роси й меду.

15 лютого – Стрітення. Сонечко – перша зустріч з весною пройшла благополучно. Інакше очікуй сильних морозів 24 лютого. Відлига – до ранньої і теплої весни, випаде сніг - до дощової і затяжної весни, вітер і сніг – до пізньої і холодної весни.

1 лютого. Місяць в Овні, зростаючий. День сприятливий для посіву зелені, призначеної для вирощування в будинку або в зимовій теплиці. Догляд за кімнатними рослинами, але особливо сприятливий день для боротьби зі шкідниками і хворобами.

2 лютого. Місяць в Овні, Тільці, зростаючий. Рекомендується посів зелені для вирощування в будинку або у зимовій теплиці. Сприятливий день для боротьби зі шкідниками кімнатних рослин.

3 лютого. Місяць у Тільці, зростаючий. День можна присвятити посівним роботам, посадці і пересадці будь-яких культур, в тому числі і квіткових, кімнатних квітів. Також слід зайнятися підживленням кімнатних рослин органічними і комплексними мінеральними добривами.

4 лютого. Перша чверть. Місяць у Тільці, Близнюках, зростаючий. Сприятливий день для посіву зелені, а також посіву і пересадки кімнатних квітів. Сьогодні рекомендується внесення органічних добрив.

5 лютого. Місяць у Близнюках, зростаючий. Посівні роботи в цей день проводити не рекомендується. Краще приділити час для догляду за кімнатними рослинами і культурами, що вирощуються в зимовій теплиці. Рекомендується розпушування ґрунту і боротьба з надземними шкідниками.

6 лютого. Місяць у Близнюках, Ракові, зростаючий. Скористайтеся порадами минулого дня.

7 лютого. Місяць у Ракові, зростаючий. Сприятливий день для посівних робіт, призначених для обробітку культур в зимовій теплиці, посіву чи пересадки кімнатних квітів. Підживлення, обробка проти шкідників і хвороб, розпушування .

8 лютого. Місяць у Ракові, Левові, зростаючий. Рекомендується пересадка кімнатних квітів, також посів овочевих культур, які призначені для вирощування у зимовій теплиці.

9 лютого. Місяць у Левові, зростаючий. Безплідний день. Посівні і посадочні роботи не варто проводити. Час слід присвятити відпочинку або ремонту і підготовкою садового інвентарю.

10 лютого. Місяць у Левові, Діві, зростаючий. Не рекомендуються посіви і пересадки.

11 лютого. Повний Місяць. Місяць у Діві, напівтіньове Місячне затемнення. Скористайтеся порадами двох минулих днів.

12 лютого. Місяць у Діві, Терезах, спадаючий. Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

13 лютого. Місяць у Терезах, спадаючий. Сприятливий день для догляду за кімнатними квітами і овочевими культурами, що вирощуються у теплиці. Рекомендується полив рослин, обприскування, профілактична обробка проти шкідників і підживлення органічними добривами.

14 лютого. Місяць у Терезах, спадаючий. День сприятливий для посіву чи посадки салатної зелені, томатів, кабачків, огірків та інших овочевих культур, які призначені для вирощування в зимовій теплиці або на підвіконні.

15 лютого. Місяць у Терезах, Скорпіоні, спадаючий. Поради минулого дня. Посів зелені і посадка цибулинних квітів для вирощування в зимовій теплиці. Полив, розпушування ґрунту, підживлення кімнатних квітів.

16 лютого. Місяць у Скорпіоні, спадаючий. Рекомендуються посів і пересадка кімнатних рослин. Полив, розпушування ґрунту і підживлення кімнатних квітів.

17 лютого. Місяць у Скорпіоні, Стрільці, спадаючий. Сприятливий день для посадок чи пересадок. Приділіть увагу догляду за кімнатними квітами і рослинам, що вирощуються в зимовій теплиці. Проведіть роботи з перевірки захисних і утеплюючих укриттів дерев і кущів.

18 лютого. Остання чверть. Місяць у Стрільці, спадаючий. Слід скористатися порадами минулого дня.

19 лютого. Місяць у Стрільці, спадаючий. З посівними і посадковими роботами варто зачекати. Краще зайнятися переглядом насіння, затриманням снігу на ділянці, очищенням даху теплиці, а також ремонтом садового інвентаря, перевірте зібраний минулорічний врожай, що зберігається в підвалі.

20 лютого. Місяць у Стрільці, Козерозі, спадаючий. Скористайтеся порадами минулого дня. Рекомендуються розпушування ґрунту, внесення добрив і боротьба з надземними шкідниками.

21 лютого. Місяць у Козерозі, спадаючий. Сприятливий день для пересадок, робіт із затримання снігу в саду, перевірці врожаю, що зберігається в підвалі або льосі.

22 лютого. Місяць у Козерозі, Водолії, спадаючий. Рекомендуються посадки на насіння. Розпушування ґрунту, боротьба з ґрунтовими шкідниками.

23 лютого. Місяць у Водолії, спадаючий. Скористайтеся порадами двох минулих днів.

24 лютого. Місяць у Водолії, спадаючий. Не рекомендуються посіви і пересадки.

25 лютого. Місяць у Водолії, Рибах, спадаючий. Несприятливий день для здійснення посівів чи посадок. Краще присвятити час відпочинку в колі сім’ї.

26 лютого. Новий Місяць (Молодик). Місяць у Рибах, кільцеве сонячне затемнення. Скористайтеся порадами двох минулих днів.

27 лютого. Місяць у Рибах, Овні, зростаючий. Сприятливий день для посіву зелені та овочевих культур на підвіконні або в зимових теплицях. Рекомендуються полив, внесення мінеральних та органічних добрив.

28 лютого. Місяць у Овні, зростаючий. День сприятливий для посівних і посадочних робіт. Займіться доглядом за кімнатними квітами і рослинами, що вирощуються в зимовій теплиці. Можна проводити розпушування, прополювання, підживлення, поливи і обробку ґрунту проти шкідників і хвороб.