Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Біодинамічний календар на червень


28.05.2020

У перших числа червня дощ – далі весь місяць буде без опадів. 
Щедрі роси у червні – на врожай.
Багато оводів – врожай на огірки.
Багато комарів – врожай на ягоди, а мошки – на гриби.
Часті блискавиці у червні – на врожай зернових.
25 червня день починає зменшуватись.
1 червня. Місяць у Терезах, зростаючий. Сприятливий день для посадки білокачанної капусти, броколі, баклажанів, шпинату, салату, бобових, огірків, кукурудзи та картоплі. Також можна садити квіти, плодові дерева і чагарники. 
2 червня. Місяць у Терезах, зростаючий. Цей день менш сприятливий, ніж попередній, хоча можна садити капусту, перець, баклажани, салат, бобові, огірки, кукурудзу та картоплю, а також квіти й плодові дерева. 
3 червня. Місяць у Скорпіоні, зростаючий. Нейтральний день для посіву та посадки більшості овочевих культур. Можна висаджувати всі квіти, крім бульбових і цибулинних. Не слід займатися обрізанням, розмноженням рослин діленням кореневищ і бульб. 
4 червня. Місяць у Скорпіоні, зростаючий. Як і попередній, цей день нейтральний для посіву та посадки більшості городніх культур. У цей день не варто займатися обрізанням, розмноженням рослин діленням кореневищ і бульб. 
5 червня. Повний місяць. Несприятливий день для будь-яких робіт на садовій ділянці. 
6 червня. Місяць у Стрільці, спадаючий. Цього дня варто пересаджувати, обробляти проти хвороб і шкідників рослини, знищувати бур’яни. Також можна обрізати вуса, але краще утриматися від поливу, обрізок, пасинкування і карбування. 
7 червня. Місяць у Козерозі, спадаючий. Можна висаджувати розсаду, проріджувати сходи, прополювати бур’яни. Також садити квіти, крім однорічних, висаджувати дерева і чагарники. Робити обрізку, пересадку, щеплення, карбування й обробку винограду від хвороб та паразитів. 
8 червня. Місяць у Козерозі, спадаючий. Нейтральний день для посіву салату, редиски, часнику і коренеплодів, а також підживлення органікою рослин. Можна висаджувати розсаду, проріджувати сходи, прополювати бур’яни. 
9 червня. Місяць у Водолії, спадаючий. Можна обрізати і прищипувати чагарники та дерева, скошувати бур’яни. Краще утриматися від посівів і посадки рослин, поливів та внесення добрив. 
10 червня. Місяць у Водолії, спадаючий. Сприятливий день для формування огіркової гудини і кущів томатів, щеплення, проріджування і прополювання сходів. Натомість краще утриматися від посівів і посадки рослин, поливів і внесення добрив. 
11 червня. Місяць у Водолії, спадаючий. Можна обрізати і прищипувати чагарники і дерева, скошувати бур’яни. Краще утриматися від посівів і посадки рослин, поливів та внесення добрив. 
12 червня. Місяць у Рибах, спадаючий. Сприятливий день для посадки всіх садових і городніх культур. У цей день можна садити всі види квітів, винограду і чагарників, а також косити газон. Не слід обрізати дерева і працювати з гербіцидами. 
13 червня. Місяць у Рибах, Третя чверть. Нейтральний день для посадки всіх садових і городніх культур. Не слід цього дня обрізати дерева і працювати з гербіцидами. 
14 червня. Місяць в Овні, спадаючий. Рекомендується утриматися від посівів і посадок, пікіровки, пересадки, вкорінення, пасинкування, поливу. 
15 червня. Місяць в Овні, спадаючий. Як і попереднього дня, слід утриматися від посівів і посадок, пікіровки, поливу. 
16 червня. Місяць в Овні, спадаючий. Нейтральний день для знищення бур’янів, обприскування інсектицидами і фунгіцидами, проріджування грядок, санітарної обрізки, видалення занадто рясної порослі. 
17 червня. Місяць у Тельці, спадаючий. Нейтральний день для посадки практично будь-яких культур, сіють будь-яку зелень. У цей день не варто пересаджувати рослини і рихлити їх. 
18 червня. Місяць у Тельці, спадаючий. Сприятливий день для посадки практично будь-яких культур і зелені. Можна садити плодові дерева і чагарники, укорінювати полуничні вуса, косити газон, займатися живцюванням і щепленням. 
19 червня. Місяць у Близнюках, спадаючий. Нейтральний день для посіву зелені на вигін, пасинкування томатів, формування батогів огірків. У цей день краще не займатися пікіровкою і пересадкою. 
20 червня. Місяць у Близнюках, спадаючий. Несприятливий день для будь-яких садових робіт, адже з наближенням молодика рослини особливо чутливі та вразливі, їх краще не чіпати. 
21 червня. Молодик. Місяць у Раку. Несприятливий день для будь-яких садових робіт. 
22 червня. Місяць у Раку, зростаючий. Несприятливий день для будь-яких садових робіт. 
23 червня. Місяць у Раку, зростаючий. Нейтральний день для посадки абсолютно всіх культур. Краще не займатися поділом кореневищ і бульб. 
24 червня. Місяць у Левові, зростаючий. Сприятливий день для посіву зелені, розпушування та оранки, обприскування отрутохімікатами, видалення сухих пагонів в саду, скошування бур’янів. 
25 червня. Місяць у Левові, зростаючий. Нейтральний день для посіву зелені. Краще утриматися від пересадки, поливу і внесення добрив. 
26 червня. Місяць у Діві, зростаючий. Сприятливий день для пасинкування помідорів, формування огіркових батогів, посіву зелені і трави на газоні. В саду садять тільки декоративні рослини і суницю. 
27 червня. Місяць у Діві, зростаючий. Сприятливий день для пасинкування помідорів, формування огіркових батогів, посіву зелені й трави на газоні. Можна садити однорічні квіти і троянди. 
28 червня. Перша чверть. Місяць у Терезах. Нейтральний день для посіву листової гірчиці, салату, шпинату і зелені. Варто садити плодові дерева і чагарники, готувати ґрунт під пересадку полуниці, малини, прикопувати пагони для розмноження. 
29 червня. Місяць у Терезах, зростаючий. Сприятливий день для посіву листової гірчиці, салату, шпинату і зелені. У цей день поливають і розпушують сходи, садять будь-які квіти, укорінюють живці. Але слід уникати робіт з гербіцидами та щеплення рослин. 
30 червня. Місяць у Скорпіоні, зростаючий. Нейтральний день для посіву насіння огірків, різних видів капусти, посіву зелені. Можна садити декоративні чагарники, троянди та інші квіти, прищеплювати плодові дерева і чагарник, обробляти рослини від шкідників і хвороб. Не слід виконувати обрізку і розмноження поділом бульб та кореневищ. Сприятливі й несприятливі дні у червні для посадки культур. 
Сприятливі дні для городніх робіт у червні:
1, 10, 12, 18, 24, 26, 27 і 29. 
Несприятливими є  5, 20, 21 і 22 червня.