Поточний № 4 (1431)

19.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Був еталоном чесного, сміливого офіцера, на якого рівнялися інші


25.04.2022

Його знали як чесну мужню людину, справжнього суворого офіцера, розумного та дбайливого командира. Який завжди – на передку. У Дніпрі попрощалися із заступником комбрига Олексієм Башевим. Підполковник на псевдо Бек віддав життя, захищаючи рідну країну. В останню путь його прийшли провести сотні людей. Рідні, друзі, побратими.
У 2014-му Олексій Башев пішов захищати українські землі на Сході у складі 43-го батальйону. Підполковник МВС на пенсії,
в армії пройшов шлях від взводного до заступника командира бригади. Спробував себе й у мирному житті. Влаштувався на роботу. Та напередодні повномасштабної війни вступив до лав тероборони. Загинув як воїн, захищаючи рідну землю від ворога.
«Це була наднадійна чуйна людина, тил та опора для всіх. У будь-якій скрутній ситуації, зателефонувавши Беку, я знала: саме в нього отримаю відповіді на свої питання. Коли треба, виявляв чоловічу силу, в інших ситуаціях – ніжність. Міг підтримати і теплим словом, і надати необхідну допомогу. Дуже класний був друг», – розповіла волонтерка Юлія Дмитрова.
Підполковник Олексій Башев завжди думав про інших. Беріг своїх солдатів. Підкреслював: найцінніше у світі – людське життя. Друзі розповідають: коли декілька років тому його хлопці потрапили під обстріл та загинули, Олексій не залишив їхніх тіл на полі бою. Пішов за ними з білим прапором в руках, ризикуючи життям.
«Коли наш синочок Толя п’ять років тому загинув, його командир Олексій підтримав нас. Допоміг з оформленням документів, телефонував. Дуже чуйна була людина. А тепер не стало і його. Це велика втрата. Він достойний Герой нашої України», – сказала Наталія Біжко із Нікополя. 
Олексію Башеву було 49 років.