Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Часткова мобілізація


24.07.2014

Верховна Рада підтримала Указ Президента про часткову мобілізацію
Необхідність прийняття рішення про часткову мобілізацію зумовлена поширенням проявів тероризму на території України, що призводять до загибелі мирного населення, військовослужбовців і працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ зі значним наступальним потенціалом на території РФ поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державній незалежності України.
Мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності названого Указу, який передбачає додаткові умови для доукомплектування потреб Збройних сил, Нацгвардії, СБУ, Державної прикордонної служби, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України військовозобов’язаними та резервістами відповідно до мобілізаційних планів.

РАДА ПІДНЯЛА ВІКОВУ ПЛАНКУ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ У ЗАПАСІ
Народні депутати ухвалили закон, яким збільшили вік військовозобов’язаних у запасі до 60 років. Вікова планка піднімається для усіх військових у запасі, крім вищого офіцерського складу, з 50 до 60 років, вищого офіцерського складу - з 55 до 65 років. Не потраплють під призов чоловіки, визнані непридатними для несення служби за станом здоров’я, чоловіки, на утриманні яких знаходяться п’ятеро і більше дітей, а також народні депутати.