Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Чим корисна диня


26.09.2013

Диня – це дуже смачний плід, який високо цінується за свої корисні властивості. Вживання цього соковитого і ароматного плоду позитивно впливає на роботу шлунка, кишечника, серця і нирок. Крім того, диня є дієтичним продуктом, за допомогою якого можна схуднути.
Привабливість динної дієти полягає в тому, що лише кілька шматочків дині втамовують голод, завдяки чому не з`являється відчуття обділеності. Після вживання дині відпадає також бажання поласувати чимось солоденьким.
Привабливе схуднення за допомогою дині і своєю ефективністю. До того ж, динна дієта дуже проста. Її основні правила уміщаються всього в кілька пунктів:
1. З`їдати потрібно не менше 1,5 кг дині. Важливо також пити звичайну воду – приблизно півтора літра на день.
2. Вживання дині повинно бути п`ятиразовим. Проміжки часу між вживанням дині повинні бути рівними. Наприклад, через кожні 3 години з`їдати по 300 г.
3. Пити мінеральну воду, трав`яні чаї або звичайну воду слід в перервах між вживанням дині.
4. Сніданок повинен складатися тільки з 400-грамового шматочку дині і чашки зеленого чаю.
5. В обід потрібно приготувати 200-грамову порцію рису, звареного на воді, і трохи овочевого салату. Як десерт слід з`їсти шматочок дині – приблизно 400 гр.
6. Вечеря може складатися з гарніру у вигляді гречаної каші і шматочку вареної курки або іншого дієтичного м`яса. Доповнити меню рекомендується зеленим салатом і шматочком дині.
7. Не можна слідувати принципам динної дієти довше семи днів.
8. Забороняється сидіти на динній дієті при виразці шлунка, цукровому діабеті та у період лактації.