Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Чужої біди не буває


18.07.2012

Дніпропетровщина направила 60 тонн гуманітарної
допомоги до Краснодарського краю Російської Федерації.

Усі міста та райони області долучилися до збору гуманітарної допомоги для людей, що постраждали внаслідок паводку у Краснодарському краї Російської федерації. На заклик Олександра Вілкула протягом суботи та неділі в містах та районах області проводився збір гуманітарної допомоги та відправка її до Дніпропетровська. До благодійної акції залучилися жителі Дніпропетровщини, підприємства та організації, приватні підприємці.
У понеділок до Краснодарського краю вирушили вантажівки з будівельними матеріалами (цемент, арматура, труби та ін.), побутовою технікою (мікрохвильові печі, електроплити, холодильники), медикаментами, продуктами харчування (крупи, цукор, мука, соняшникова олія, рибні та м’ясні консерви, питна вода), речами першої необхідності та необхідними у господарстві речами (постільна білизна, посуд, засоби гігієни, побутова хімія).
- Чужої біди не буває. Люди, незалежно від відстані, яка їх розділяє не повинні залишатися байдужими до біди один одного. Тільки спільно ми зможемо вистояти перед будь-якою стихією. Дніпропетровщину пов’язують з Росією міцні економічні та культурні зв’язки, але, передусім, - людські стосунки, - сказав Олександр Вілкул.
Як відомо, паводок в ніч на 7 липня затопив 7,2 тисячі житлових будинків у трьох містах (Геленджик, Кримськ, Новоросійськ) і ряді селищ Краснодарського краю. Були порушені системи енерго-, газо- і водопостачання, автомобільний і залізничний рух. Більше 170 людей загинули.