Поточний № 4 (1431)

16.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Cпіваючі крокодили


03.02.2011

Що таке можливо, доводять артисти Санкт-петербурзького цирку «Чинізеллі»

Серйозну конкуренцію нинішнім зіркам естради можуть скласти учасники унікального хору мексиканських алігаторів, що приїхали з гастролями до Дніпропетровська. Четверо п‘ятиметрових хижаків, їхній 30-річний соліст-алігатор Марат та безстрашна диригентка мавпочка Даша вже підкорили глядачів Білорусі, Казахстану, Киргизстану та Росії і тепер зривають аплодисменти на циркових аренах українських міст.

«Співаючі крокодили» - родзинка програми «Зірки світу» Санкт-петербурзького цирку «Чинізеллі». Жодна з циркових труп досі не відкривала у хижаків вокального таланту. Дресирувальник крокодилів Юрій Матвієнко, котрий, до речі, кар’єру артиста починав у Дніпродзержинську, професійні секрети розкрити відмовився. Але запевнив - знайти спільну мову навіть з такими небезпечними створіннями можна.
- Крокодили співають і в природі, та лише під час шлюбного періоду, - розповів дресирувальник. - Що ж стосується наших підопічних, головне - правильно підібрати музику. Артисти мають бути ситі та задоволені життям. Меню «холоднокровних» складається з м’яса та риби. Годуємо їх раз на тиждень.
«Проколів» на арені в незвичайного хору, запевняє Юрій Матвієнко, поки що не було. Навіть якщо артисти, сценічний досвід яких складає близько шести років (вперше алігатори заспівали в 2004-му), розгубляться перед аудиторію, обов’язково знайдеться той, що врятує ситуацію.
- Вони починають співати по черзі: спочатку виступає один, а потім інші підхоплюють, - пояснює Юрій.
Що цікаво, сам дресирувальник працювати із земноводними почав випадково. До цирку Юрій Матвієнко прийшов… монтажником. І лише згодом потоваришував із гострозубими створіннями.
Ідея унікального номера «Співаючі крокодили» виникла у директора програми «Зірки світу» Дмитра Зельцева.
- У крокодилів все відбувається на рівні інстинктів. Нам вдалося знайти ті рецептори, впливаючи на які, ми надихаємо крокодилів на спів. Думаю, досі глядачі не бачили і не чули нічого подібного.
Взагалі-то назвати крокодилячий вокал співом складно (втім, як і вокал деяких поп-зірок). Проте їхнє ричання в такт музиці та ще й під диригуванням розумної мавпочки Даші виглядає цікаво та органічно. Хотілося б, жартують автори програми, навчити співаків ще й деяким танцювальним па. Проте, зізнаються, поки що це надто примарна перспектива.
Юлія ДУЛАНОВА.