Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Демобілізація


06.04.2016

Президент підписав указ про демобілізацію. Додому повернуться ті, кого призвали за частковою мобілізацією в період із 21 липня 2014-го по 14 січня 2015 року. Про особливості демобілізації четвертої хвилі розповів Владислав Селезньов,речник Генерального штабу Збройних сил України.

Звільненню підлягає близько 45 тисяч осiб з усiх збройних формувань. Держава має виконати певні зобов’язання перед тими, хто звiльняється. Зокрема, провести розрахунки з усiх видiв грошового забезпечення, включно з бойовими - виплатами за успiшне виконання бойових завдань, знищену технiку ворога.

Також виплатять одноразову допомогу, так званi дембельськi. Ця сума стартує приблизно з двох тисяч гривень. Нинi активно готують документи на тих, хто ще не набув статусу учасника бойових дiй. Постараємося, щоби вiйськовослужбовцi набули УБД у вiйськових частинах ще пiд час служби. Тi, хто не встигне це зробити, пiд час звiльнення отримає пакет документiв, за допомогою яких вони зможуть оформити статуси учасникiв бойових дiй через вiйськкомати. Тим, хто звiльняється, мають забезпечити проїзд до мiсця проживання та харчування пiд час проїзду. Крiм того, демобiлiзованi повиннi бути забезпеченi комплектом польової форми вiдповiдно до сезону.