Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

День народження Діда Мороза


16.11.2012

18 листопада - День народження Діда Мороза. Дату визначили самі діти. Адже саме 18 листопада на його вотчині -у Великому Устюзі - у свої права вступає справжня зима. Дід Мороз - один з новітніх в Європі, радше за все літературний персонаж. До України він прийшов з Росії.
День народження буває у всіх. Навіть у казкових персонажів. Сьогодні його відзначає улюбленець усієї дітвори - Дід Мороз. На Україну він прийшов з півночі. Саме там вперше він став невід'ємною частиною святкування Нового року. Добрий дідуган з білою бородою та червоним носом розносить новорічні подарунки. Тому дітлахи із нетерпінням чекають на нього.
Щоправда до зустрічі із Дідом Морозом, дитину варто підготувати переконана психолог Уляна Бабій. Батьки мають розповісти про його зовнішній вигляд, манеру розмовляти та розваги. І хоча у зимового чарівника вірять до певного віку, Дід Мороз - позитивний персонаж, наголошує Уляна Бабій.
Більшість івано-франківців у зимового чарівника вірили у дитинстві. Дізнавалися про нього, як правило, з казок.
Наприкінці XIX - початку XX ст. Діда Мороза, як новорічного персонажа, не знали. А нині без його присутності свято Нового року важко уявити. Утім, вік зимового чарівника достоменно невідомий. За окремими даними, йому – понад 2000 років.