Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

День Сонця


29.04.2014

Для Землі Сонце - могутнє джерело космічної енергії. Воно дає світло й тепло, що необхідні для рослинного і тваринного світу, формує найважливіші властивості атмосфери.

У цілому Сонце визначає екологію планети. Без нього не було б і повітря, необхідного для життя: воно перетворилося б на рідкий азотний океан навколо замерзрлих вод і обледенілої суші. Для нас, землян, найважливіша властивість Сонця в тому, що біля нього виникла наша планета і на ній з’явилося життя.
Сонце, вітер, морські хвилі і біомаса є енергетичною сировиною, яка постійно оточує нас і яку легко використовувати. Її не треба видобувати із землі. Вона не призводить до утворення радіоактивних відходів, а токсичних не дає зовсім. Це відновлювальна енергія.
Щоб привернути увагу до можливостей використання поновлюваних джерел енергії, європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe), починаючи з 1994 року, на добровільній основі організовує щорічний День Сонця.
Ентузіасти і професіонали, громадські організації та фірми по всій Європі проводять різного роду заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики.