Поточний № 4 (1431)

23.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дім. Дача. Сад


07.04.2011

Наприкінці березня в Дніпропетровському парку ім. Лазаря Глоби традиційно пройшла виставка «Дім. Дача. Сад». Початок заходу співпав з початком справжньої, а не календарної весни – найгарячішої пори для садівників та городників. Не можна сказати, що відвідувачів на виставці було вкрай багато, проте, певно, кожен знайшов для себе те, що шукав: насіння овочевих культур та квітів (від 3 грн. за пакетик), насіннєву картоплю (20 грн. за кілограм), саджанці дерев та кущів, рідкісні сорти троянд (25-80 грн.) тощо. 
Приватний підприємець із села Костянтинівка Мелітопольського району Запорізької області Олексій Коваленко привіз на виставку саджанці класичних, а також декоративних дерев та кущів. Найоригінальніші в його колекції – так звана, плакуча шовковиця та плакуча вишня (щось на зразок знаменитої японської сакури). Вартість незвичайного деревця – від 100 до 150 гривень. Традиційні фруктові деревця розходяться у пана Олексія по 30-40 грн. Каже, сам більше любить класику, та й покупці в основному звикли довіряти вже перевіреним сортам.
Резюмувати хочеться таким: ціни на виставкових заходах, як правило, кусаються. Залишається сподіватися, що якість придбаного садівниками та городниками матеріалу виправдає їхні витрати.

Юлія ДУЛАНОВА.