Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Для тих, хто постує. Кухня від 11.04.2019


11.04.2019

ПІСНИЙ РОЗСОЛЬНИК 
Картопля - 2-3 штуки, перлова крупа – 0,5 склянки, вода для варіння крупи - склянка, морквина, цибулина, лавровий лист, мариновані гриби (опеньки, білі) - 200 грамів,  олія - 1-2 столові ложки, зелень петрушки - 2 столові ложки,  сіль - за смаком.
Помити та почистити картоплю, цибулю і моркву. Картоплю нарізати невеликими кубиками. Залити водою і варити на слабкому вогні до готовності.
Окремо відварити перлову крупу. Її треба добре промити, всипати в каструлю з киплячою підсоленою водою і варити до готовності. Готову крупу додати в каструлю до картоплі.
Цибулю подрібнити, моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити овочі до м’якості і додати до картоплі і перлової крупи.
Додати в суп промиті опеньки мариновані та лавровий лист. Посолити за смаком. Довести суп до кипіння, зняти з вогню і подавати до столу з дрібно нарізаною зеленню.
КОТЛЕТИ КАПУСТЯНІ
500 г капусти, 2 столові ложки манної крупи, 2 столові ложки мелених сухарів, сіль за смаком, 3 столові ложки олії, 0,5 склянки води.
Капусту дрібно нарізати, покласти в каструлю, додати воду, ст. ложку олії і тушкувати до напівготовності. У киплячу масу всипати манну крупу, варити, безперервно помішуючи, 10-15 хвилин, злегка остудити, посолити, розмішати й остаточно остудити. Сформувати котлети овальної форми, запанірувати у сухарях та обсмажити.
ПІСНІ ПЕЛЬМЕНІ З ГРИБАМИ
Тісто: борошно - 2 склянки, окріп - 2/5 склянки,  олія - 4 столові ложки.
Начинка: сухі білі гриби - 20 шт., гречана каша - склянка, олія - 4 ст. ложки, цибулина.
Відвар: вода - 0,5 л, лавровий лист - 3 шт., перець чорний горошок - 5шт., часник - 3 зубчики, зелень петрушки.
Тісто: в соняшникову олію залити крутий окріп, всипати в цю суміш борошно і швидко замісити тісто, гарненько розім’явши його руками, а потім розкачати в дуже тонкий пласт, не підсипаючи при цьому борошна, оскільки це тісто не прилипає до дошки.
Розкачане тісто нарізати квадратами 5х5 см, покласти на кожен шматочок начинки і сформувати пельмені. Підготовка начинки. Гриби відварити в воді, відвар злити в окремий посуд, а гриби дрібно посікти і обсмажити в олії з цибулею, перемішати з кашею і добре розім’яти в однорідну масу.
Лист або сковороду змастити маслом, покласти на неї одним шаром пельмені і запекти в духовці на помірному вогні впродовж 12-15 хвилин. Потім перекласти пельмені в горщик, залити гарячим грибним відваром, посолити, додати спеції і поставити на 15 хвилин у духовку.