Поточний № 4 (1431)

05.05.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Для захисту життя українців і українок потрібно, щоб у наших військових було достатньо далекобійної зброї


01.08.2023

 У зверненні Президента Володимира Зеленського
31 липня 2023 року наголошено:
«Сьогодні о сьомій вечора завершено рятувальну операцію у Кривому Розі на місці удару російських ракет. Це були дві ракети «Іскандер». Балістичні ракети проти житлового будинку. В одному під’їзді зруйновані поверхи з 4-го по 9-й. Просто проти цивільних людей, звичайних людей, проти дітей. Це тероризм, який ніхто у світі не назве інакше.
Станом на цей час відомо про шістьох загиблих, серед них – дитина, дівчинка, її звали Дар’я. Їй було лише десять років... Разом із нею загинула її мама, її звали Наталія… Звичайна родина у звичайному місті, чиє життя було знищене російськими вбивцями. Мої співчуття всім, хто втратив рідних і близьких…
69 людей постраждали. Десятки зараз у лікарнях. Серед них є й ті, хто в тяжкому стані. Усім надається необхідна допомога. І я дякую кожному й кожній, хто бореться за життя людей! Рятувальна операція була складною. Падали частини конструкції будинку. На рівні четвертого поверху – пожежа. Загалом до порятунку були залучені понад 350 працівників ДСНС, поліції, комунальних служб. Допомагали волонтери. Вдячний усім!
Дуже важливо, коли всі разом захищаємо життя, допомагаємо долати російський терор!», – наголосив Володимир Зеленський.