Поточний № 4 (1431)

25.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Дніпро» перемагає «Динамо», а Канкава рятує Гусєву життя


07.04.2014

Напружений і драматичний матч завершився впевненою перемогою дніпрян з рахунком 2:0 і загострив інтригу у боротьбі за вищі нагороди чемпіонату.
«Ми зробили, що могли, хороша була гра, обидві команди билися, але таке поле не сприяє футболу, якого гідні ці команди. Не можна було опустити м’яч на землю…», - так прокоментує програш своєї команди наставник київського «Динамо» Олег Блохін. Хоча «Дніпро» теж грав на тому самому полі, що й динамівці.
Попередня виїзна перемога над «Шахтарем» додало сил та енергії команді з берегів Дніпра. Ось і цього разу при достатній підтримці своїх уболівальників на «Дніпро Арені» підопічні Хуанде Рамоса грали у свій футбол, чого не можна було сказати на адресу їхніх київських опонентів.
На 22-ій хвилині матчу в карному майданчику «Дніпра» зіткнулись два футболісти – воротар «Дніпра» Денис Бойко та капітан «Динамо» Олег Гусєв. Не відомо чи би цей епізод закінчився, аби не своєчасна допомога, надана постраждалому гравцем «Дніпра» Джабою Канкавою. Зі стадіону Гусєв був доставлений в обласну лікарню імені Мечникова. Того ж дня разом з командою футболіст повернувся до Києва.
Михайло Радуцький, президент медичної клініки «Борис», куди відразу доставили постраждалого футболіста, повідомив, що стан Гусєва задовільний. А ще подякував гравцю «Дніпра» Канкаві, який надав першу допомогу динамівцю:
«Він це зробив як дуже кваліфікований лікар швидкої допомоги і врятував життя Гусєва».
…А в першому таймі рахунок у «Дніпрі» відрив Матеус вже у доданий арбітром час. Матеус став автором і другого м’яча вже у другій половині матчу, коли захисник киян Драгович хотів віддати м’яч своєму воротарю, чим і скористався форвард «Дніпра», який перекинув шкіряного через Рибку у поцілив вже у порожні ворота.
Побажаймо «Дніпру» так тримати і далі, а капітану «Динамо» Олегу Гусєву швидко поправити здоров’я! До речі, футболіст уже виписаний з лікарні і за словами старшого лікаря «Динамо» Леоніда Миронова, за тиждень зможе повернутися на поле.
Доволі курйозний матч того ж дня відбувся у Харкові між «Металістом» і «Шахтарем». Господарі спочатку вигравали з рахунком 2:0, а потім гості впродовж 15 хвилин забили три м’ячі. Остаточний рахунок 2:4 на користь «Шахтаря».
Після 23 туру турнірну таблицю з 44 очками очолює «Шахтар», на другому місці – «Дніпро» (41 очко), на третьому – «Динамо» (39 очок). При цьому «Дніпро» провів на одну гру менше, ніж його головні конкуренти.

Олександр ПЕТРЕНКО, спортивний оглядач «СН».

Результати інших матчів туру:
«Металург» З. – «Таврія» 1:0
«Металург» Д. – «Волинь» 1:3
«Карпати» - «Севастополь» 2:0
«Ворскла» - «Говерла» 3:1
«Іллічівець» - «Чорноморець» 3:1.