Поточний № 4 (1431)

17.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпропетровщина готова прийняти до свого складу райони Донецької та Луганської областей


15.05.2014

11 травня в Донецькій та Луганській областях пройшов референдум про приєднання до Дніпропетровської області. Якщо його результати будуть імплементовані й відповідно до чинного законодавства буде змінений адміністративно-територіальний устрій Донецької і Луганської областей, тоді керівництво Дніпропетровщини буде готове прийняти це рішення та приєднати до Дніпропетровської області частину територій Донеччини та Луганщини. Про це повідомив в.о. заступника голови облдержадміністрації Борис Філатов під час щотижневої прес-конференції.
На підставі рішення референдуму повинне бути прийнято відповідне рішення Верховної Ради України про зміну адміністративно-територіального устрою України. Тільки після цього можна буде говорити про те, що ці області будуть приєднані до Дніпропетровщини.
«Результати цього референдуму показують політичну волю громадян Донеччини та Луганщини, які втомилися від мародерства, бандитизму, принесених так званими «Донецькою народною республікою» і «Луганською народною республікою». Як тільки Верховна Рада прийме відповідне рішення на підставі волевиявлення виборців цих областей, ми готові будемо прийняти це рішення про зміну адміністративно-територіального устрою цих областей», - зазначив Борис Філатов.
Він також додав, що керівництво Дніпропетровської області доклало всіх зусиль та провело низку заходів для того, щоб сепаратизм не розцвів на території Дніпропетровського регіону. При цьому ці питання вирішували виключно політичним діалогом і зміцнюючи, в силу своїх можливостей, обороноздатність Дніпропетровщини. Що стосується інших регіонів, то відповідні рішення повинні прийматися керівництвом країни та відповідними силовими відомствами: Міністерством оборони, Міністерством внутрішніх справ. Вони керують антитерористичною операцією. Якщо будуть поставлені завдання, керівництво Дніпропетровщини буде їх виконувати.
«Ми є політичним центром, центром спокою і стабільності, але ні в якому разі ми не підміняємо собою не силові відомства, не політичні органи, не уряд. У нас є центральна влада, і ми будемо виконувати всі її розпорядження», - сказав Борис Філатов.