Поточний № 4 (1431)

20.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпровські голоси в Дубровно


02.08.2012

В ОСТАННЮ декаду червня в місті Дубровно Вітебської області республіки Білорусь відбувся XIX Міжнародний фестиваль пісні та музики «Дніпровські голоси в Дубровно».

Провідна ідея фестивалю – єднання слов’янських народів, дружба сусідніх країн та збереження самобутньої національної культури. На фестиваль з’їхалися до Дубровно 25 художніх колективів з Естонії, Латвії, Литви, України, Росії та Сербії. У святі взяли участь і 4 народні колективи з Дніпропетровського району нашої співучої Дніпропетровщини: «Журавка», «Здравушка», «Криниця» та «Кодачанка».
Теплими словами вітав всіх гостей голова Дубровенського районного виконавчого комітету Анатолій Лукашов. Особливо залишиться в пам’яті перший день фестивалю. Він був присвячений 71-річниці початку Великої Вітчизняної війни і вшануванню пам’яті тих, хто залишився навічно лежати в братських могилах братньої Білорусії, де кожен третій житель загинув.
Мітинг-реквієм пройшов біля меморіалу загиблим воїнам. Після мітингу відбувся урочистий факельний марш у супроводі юних барабанщиць і військового оркестру до річки Дніпра, де при запалених свічках було спущено на воду вінки та квіти в пам'ять про загиблих.
Наступного дня в Будинку культури відбувся виступ всіх учасників фестивалю. Це було чудове свято. Бо учасники показали свої таланти, чудові національні костюми. Всі наші колективи виявили свою професійну майстерність і були зустріті бурхливими аплодисментами, теплими посмішками. Ми не лише успішно виступили, але знайшли собі багато друзів, з якими мріємо ще не раз побачитися. Наші колективи були нагороджені дипломами, сувенірами та найголовнішими для нас були щирість, тепло, дружелюбність всіх гостей та господарів фестивалю.
Третього дня свято розгорнулося на місцевому стадіоні, який був переповнений гостями та місцевими жителями. Після виступу аматорських колективів нам подарував свій концерт заслужений колектив Білорусії «Сябри».
Це незабутнє свято для нашої «Журавки» стало можливим завдяки підтримці голови Дніпропетровської райради Валентини Приймаченко, Лариси Невеселої та наших місцевих керівників, які надали матеріальну допомогу, за що їм щиро вдячні.
А ми своїми чудовими українськими піснями переконали всіх, що Україна має таланти.

Лідія ЧЕБЕРЯЧКО, учасниця народного ансамблю «Журавка».

сел.Ювілейне, Дніпропетровська область.