Поточний № 6 (1433)

08.09.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Дніпро-1» виключили з чемпіонату


19.07.2024

На загальних зборах учасників Української Прем’єр-ліги представники клубів прийняли рішення задовольнити прохання СК «Дніпро-1» щодо зняття зі змагань.
Про це повідомляє пресслужба УПЛ.
Крім того, за результатами рейтингового голосування були визначені дві пропозиції для заміни СК «Дніпро-1» іншим клубом. Перша пропозиція, яка набрала найбільше голосів, – надати місце в УПЛ ФК «Минай», який, посівши 15-те місце, напряму вилетів у Першу лігу.
Друга пропозиція – провести за участі чотирьох команд («Минай», «Металіст 1925», «Лівий Берег» та «Епіцентр») перехідний турнір, переможець якого гратиме в УПЛ у сезоні-2024/25.
«Металіст 1925», як і «Минай», у минулому сезоні виступав в УПЛ, а «Лівий Берег» та «Епіцентр» посіли відповідно третє та четверте місця в Першій лізі України й грали в перехідних матчах за підвищення у класі, проте поступилися.
За підсумками минулого сезону «Дніпро-1» посів четверте місце та мав зіграти у кваліфікації Ліги конференцій УЄФА. У підсумку Україна втратила свого представника в єврокубках, а місто Дніпро – єдину професіональну команду.
Джерело: champion.com.ua