Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпропетровщина переходить на режим тотальної економії електрики


20.10.2022

На Дніпропетровщині ввели режим тотальної економії електрики. Це вимушений крок для відновлення балансу енергетичної системи, що постраждала від ворожих ударів. Заощаджувати мають усі: підприємства, офіси, магазини, міста, села, мешканці. До цього закликали на брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.
«Від ворожих «прильотів» страждає енергосистема всієї країни. Нині вона пошкоджена на 40%. На відновлення потрібен час. Повинні допомогти енергетикам. І пам’ятати: якщо заощаджуватимемо світло сьогодні, матимемо його завтра», – підкреслив заступник голови Дніпропетровської ОВА Максим Беспальчук. 
Він додав: енергетики працюють у надзвичайних умовах. Там, де ідуть бойові дії, відновлюють лінії електропередач у максимально стислі терміни. Аби світло було в кожному будинку.
«За останні 10 днів ворог атакував нашу енергосистему частіше, ніж за останні 8 місяців війни, – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. – Маємо  зрозуміти: якщо не будемо заощаджувати, то будуть відключення. Закликали усі громади області економити світло. Дякую всім мешканцям за розуміння. Разом допомагаємо нашим військовим і тримаємо енергетичний фронт».
Максимально знизити використання електрики необхідно з 7:00 до 23:00.
Енергетики впровадили на 2 доби обмеження електропостачання для промислових підприємств області. Воно відбувається вже сьогодні за графіками, триватиме і завтра.
«Графіки впровадили, аби стабілізувати енергетичну систему України. У цілому підприємства мають обмежити обсяг споживання електроенергії на 6,5 млн кіловат годин – десь на 15%. Для цього – вийти на рекомендований енергетиками мінімальний рівень використання. Тим, хто не дослухається, будемо змушені примусово знизити потужності», – сказав генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.
Заощаджувати електрику необхідно і в оселях. Мешканців закликали вимикати світло там, де воно не потрібно.  Обмежити використання бойлерів, електрообігрівачів, пральних машин.
«Запровадили економію електроенергії у Дніпрі. Освітлюємо вулиці до 20:00, мости – до 24:00. Світлофори також увімкнені лише до опівночі. Найближчим часом плануємо змінити графіки руху електротранспорту», – розповів заступник дніпровського міського голови Михайло Лисенко. 
Нині у Дніпрі заборонено використовувати і підсвітлення фасадів, рекламних конструкцій та вивісок у магазинах, ресторанах. Контроль за цим здійснюватиме інспекція з благоустрою, додав він.