Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Дніпропетровська обласна прокуратура запобігла зайвому витрачанню понад 90 млн. грн. бюджетних коштів 


20.02.2023

У лютому 2022 року між одним із департаментів Дніпропетровської облдержадміністрації та товариством було укладено договір з реконструкції водогону на суму понад 76 млн. грн. 
Прокурорами встановлено, що при проведенні публічної закупівлі департаментом неправомірно відхилено тендерну пропозицію, яка була вигіднішою на 2 млн. грн. З метою захисту інтересів держави прокурори повідомили замовника про встановлені порушення, після чого договір було розірвано.
Крім цього, у січні 2023 року комунальне підприємство Дніпровської міськради уклало з ТОВ договір поставки 4 дизельних генераторів на суму понад 23 млн. грн. 
Прокурори встановили, що загальна ринкова вартість генераторів з відповідними характеристиками становить близько 7 млн. грн. Після звернення прокурорів до міської ради і комунального підприємства з повідомленням про встановлені порушення було внесено зміни до договору щодо зменшення вартості генераторів.
Завдяки прокурорському реагуванню попереджено неефективне та безпідставне витрачання понад 90 млн. грн. бюджетних коштів.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.