Поточний № 4 (1431)

29.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

До 15 років за ґратами засуджено військового нзф днр, який під час окупації жорстоко поводився із цивільним населенням 


16.10.2023

За публічного обвинувачення прокурорів Дніпропетровської обласної прокуратури суд визнав винним мешканця Донеччини у жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 12 років позбавлення волі. Враховуючи, що чоловік раніше був засуджений за державну зраду, суд шляхом часткового складання покарань призначив йому 15 років за ґратами.
Прокурори довели, що у лютому 2022 року підсудний вступив до лав незаконних збройних формувань «народної міліції днр» на посаду рядового 3 стрілкового взводу 1 роти 5 батальйону 109 полку.
У складі зазначених формувань він брав участь у бойових діях проти українських захисників на Херсонському напрямку.
Крім того, у березні того ж року бойовик свавільно затримав цивільного посеред лісу. Навівши зброю, він вимагав від чоловіка зізнання у нібито причетності до диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ. 
Не отримавши бажаної інформації, він здійснив постріли з вогнепальної зброї у сторону потерпілого, внаслідок чого останній отримав поранення. 
У подальшому бойовик був затриманий та взятий у полон військовослужбовцями ЗСУ.
Засуджений свою вину не визнав. На даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.
Відділ інформаційної політики Дніпропетровської обласної прокуратури.