Поточний № 4 (1431)

26.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

До Кропивницького усі злетілись


07.10.2020

 «Аграрний сектор був і залишається основою для забезпечення продовольчої безпеки держави та її економічного розвитку. Розуміючи цю особливу роль АПК, уряд продовжує системну підтримку аграрного сектора, сконцентрувавши її на найбільш важливих галузях, зокрема, йдеться про підтримку розвитку тваринництва, фермерства, українського сільгоспмашинобудування, садівництва, виноградарства, відновлення зрошення», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко на відкритті VIII міжнародної виставки «АGROEXPO-2020» у Кропивницькому.

Вже 4 роки поспіль в Україні діє успішна і ефективна програма – часткова компенсація вартості сільськогосподарської  техніки та обладнання вітчизняного виробництва, яка сприяє зростанню кількості машинобудівних підприємств, розширенню номенклатури, оновленню аграріями парку сільгосптехніки, створення додаткових робочих місць в машинобудуванні, а також збільшує надходження до бюджетів всіх рівнів.
У виставці взяли участь 450 компаній-експонентів, її відвідали близько 40 тис. людей. 
Традиційно під час роботи виставки відбулась низка семінарів, конференцій, панельних дискусій. Так, у перший день роботи виставки ділову програму «AGROEXPO-2020» відкрив семінар «Сучасні проблеми агропромислового комплексу області та перспективи розвитку в умовах зміни клімату» (напрямки державної підтримки сільського господарства у 2020 році та перспективи на 2021-2023 роки; імплементація земельної реформи, передові технології та досягнення аграрного сектора Ізраїлю). Всеукраїнський науковий інститут селекції провів панельну дискусію «Основні критерії вибору гібридів соняшнику та кукурудзи». 
На виставці були представлені провідні бренди сільськогосподарського машинобудування – як іноземні, так і вітчизняні.
Свою продукцію, а саме 125-ти та 160-сильні трактори представляв на виставці Січеславський тракторний завод. Цією водночас простою і комфортною технікою постійно цікавилися відвідувачі виставки, на запитання яких відповідав інженер-технолог Олександр Гапоненко. 
– «АгроЕкспо» – досить зручна у часі проведення, – сказав Олександр Іванович. – Аже вона проходить, коли аграрії вже відсіялися і у них є час, аби приїхати до Кропивницького і обрати саме ту техніку, яка їм стане у нагоді при проведенні сільгоспробіт. «АгроЕкспо» зручна і для нас – ми можемо виставити свої зразки тракторів за помірну ціни, на відміну від київської виставки «Агро».
– Ці трактори були на випробуваннях у нашому господарстві, – розповів директор ПП «Агрофірма «Славутич» Нікопольського району Микола Письменний. – Ми пересвідчилися, що ця техніка комфортна і може виконувати у парі з навісним обладнанням різні види сільгоспробіт. – Окрім того, на неї розповсюджується 25-відсоткова державна компенсація. 
 

Олександр ПЕТРЕНКО,
м. Кропивницький.

На знімку: відвідувачі виставки цікавилися тракторами «Січеслав», виробленими на «Січеславському тракторному заводі» у Дніпрі.