Поточний № 4 (1431)

29.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

«Добре» допомагає об’єднаним громадам


05.12.2018

Твердження про те, що селянам потрібна лише робота, у наш час втрачає сенс. Адже, як і в місті, сільська людина, особливо молода, хоче мати не лише нормальні умови для навчання, роботи, а й для повноцінного відпочинку. Завдяки реалізації проектів програми USAID DOBRE «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність», у мешканців Могилівської громади з’явилися затишні місця відпочинку для дорослих та молоді.
 «Ми взяли участь у конкурсі, запропонованому програмою Агентства США з міжнародного розвитку – USAID. Переможцями стали наші ідеї з облаштування місць відпочинку. Реалізували їх спільними зусиллями – коштами громади та програми USAID DOBRE», – зазначив голова Могилівської ОТГ Валерій Дружко.
Один із проектів-переможців – облаштування центральної алеї у Могилеві. За його реалізацію взялася місцева молодь. Установили лави, ліхтарі, урни. Зробили клумби. Навіть радянська дошка пошани виконала свою функцію – тепер там інформаційна панель, де розміщують кращі дитячі малюнки, світлини зі свят, що влаштовують у громаді. Передбачили і фотозону для закоханих – «Коване серце» (на знімку).
«Нова «Алея друзів» стала головним місцем відпочинку для всіх мешканців громади. Ввечері там збирається молодь. Приїжджають і мешканці з навколишніх сіл. Тепер чекаємо на весну та літо – всім вже кортить помилуватися квітами», – сказав Валерій Дружко.
 У Могилівській школі відкрили кімнату психологічного розвантаження. На вікнах тут – незвичні штори з 3D-малюнками. Є ноутбук та панель-дошка для малювання. 
 «У кімнаті «Рівновага» учні можуть відпочити на перерві, а після уроків шкільний психолог проводить консультації, – розповів Валерій Дружко. – Приміщення використовуватиме і соціальний працівник – для спілкування з родинами, які потребують допомоги. А ще – плануємо там проводити творчі вечори, заняття танцями та фізичною культурою для малечі».