Поточний № 4 (1431)

28.03.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Добрий почин


27.03.2014

Фермерський рух на Магдалинівщині ще з початку дев’яностих років був і є одним із найпотужніших на Дніпропетровщині. З тих часів до нього причетні біля трьохсот чоловік. Нещодавно відбулась звітно-виборча конференція Асоціації фермерів і приватних землевласників району. На посаду голови організації знову обрали Василя Хоменка, одного з найактивніших учасників соціально-економічного життя краю.
Не оминули фермери і останніх подій в Україні. На конференції був присутній підполковник М. Фіненко з 93-ої Окремої механізованої бригади із сусіднього Новомосковського району, який попрохав допомогти відновити військову техніку після тривалої консервації. Фермери вирішили зібрати сто тисяч гривень на цю необхідну справу, орієнтовно по п’ять гривень з гектара оброблюваних угідь. А про передісторію цього доброго почину розповів «Сільським новинам» фермер Федір Сизько з Поливанівської сільської ради:
- Мій товариш, інвалід-чорнобилець другої групи Василь Скиба добровільно допомагає ремонтувати техніку у військовій частині в Новомосковському районі. Зі своєї скромної пенсії він купував запчастини і мусив звернутися до нас по допомогу. Всі фермери одноголосно його підтримали, і підприємці долучилися, це дуже потрібна зараз справа. Як у горі, всі люди піднялися, бо треба захистити свою землю. Всі бачать – відступати нікуди, росіян може зупинити тільки сила! Мій батько захищав Москву під час війни, був поранений і помер від ран. Він загинув за свободу росіян, а вони тепер хочуть навернути нас у рабство… Прикро. Я бував у глибині Росії, там бідність страшна, запустіння, суцільний алкоголізм. Чому ви лізете в Крим? Невже Росії не вистачає території? Розуму їй не вистачає! Біда, бо до 80 відсотків росіян підтримують Путіна. Напали на інший народ і раді. Рано радієте, Україна ніколи не повернеться в неволю!
А ще магдалинівські фермери пообіцяли, що в разі потреби будуть іще збирати кошти і допомагатимуть рідній армії усім, чим зможуть.
Спасибі за добрий почин!

Микола ОРІЛЬСЬКИЙ.