Поточний № 4 (1431)

19.04.2024

Шановні читачі! Ми потребуємо вашої підтримки!

Dear readers! We need your support!

Допоможе насіння льону


05.04.2012

Ви все ще знаходитеся у пошуках чарівного засобу, який позбавляє від зайвих кілограмів, а заодно і від супутніх хвороб? Тоді надайте увагу рецептам народних цілителів, які пропонують використовувати насіння льону для схуднення і загального оздоровлення організму.

КОРОТКО ПРО КОРИСТЬ НАСІННЯ
Насіння льону містить у своєму складі багато мікроелементів і вітамінів. Крім того, вони включають слиз – саме це і відіграє головну роль у плані позбавлення від зайвої ваги. Слиз обволікає стравохід і шлунково-кишковий тракт, що гарантує відсутність почуття голоду, а також сприяє ефективному очищенню організму.
Сучасні вчені з`ясували також, що до складу льону входить так звана кислота Омега-3 – вона регулює рівень холестерину в крові, що помітно поліпшує самопочуття людей із зайвою вагою.

РЕЦЕПТИ ВІДВАРІВ І НАСТОЇВ ДЛЯ СХУДНЕННЯ
Існує декілька варіантів приготування настоїв із насіння льону:
• У термос насипте 1 ст. ложку насіння, залийте 2 склянками крутого кип`ятку і залиште настоятися на ніч. Вранці настій процідіть і приймайте тричі на день по 100 мл за півгодини до їди.
• Залийте склянкою кип`ятку 1 ст. ложку насіння, поставте на дуже слабкий вогонь і варіть півгодини. Приймайте відвар за схемою, наведеною в першому рецепті.

ОСОБЛИВІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯ
Готувати настої необхідно щодня, оскільки зберігати їх більше доби не можна – багатий склад є благодатним середовищем для розмноження бактерій.
Ще один важливий момент – при вживанні настоїв можливі неприємні відчуття у області печінки. Це пояснюється підвищеним вмістом льняної олії в насінні.
Вживаючи настої, приготовані за наведеними вище рецептами, ви не лише позбавитеся кількох кілограмів, але і наситите організм важливими для його функціонування мінеральними речовинами і вітамінами. Зрозуміло, це принесе лише користь.